Foto: AMD
Promo

Kako treba da izgleda moderna višenamenska radna stanica za profesionalce

Izgradnja bolje platforme za radnu stanicu – pet razloga za nadogradnju.

Proračunski intenzivni poslovi i dalje predstavljaju najkritičnije delove bilo kog inženjerskog ili arhitektonskog projekta i njihova raznovrsnost se samo uvećava.

Ovo može da zakomplikuje proces selekcije radne stanice jer svaki jedinstveni obim posla ima iznijansirane zahteve za performanse. To takođe mnogo otežava uspostavljanje jedinstvene osnovne linije performansi širom organizacije.

Pored toga, raznolikost opterećenja na poslu utiče na proces osvežavanja opreme, jer kupci traže jedinstvenu platformu za radnu stanicu koja bi podržala skupocene softverske pakete širom preduzeća. Robusni zahtevi današnjih aplikacija ostavljaju malo prostora za greške, a zastareli hardver jednostavno ne može da održi korak.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Foto: AMD

Izlazak u susret novim, većim zahtevima za performansama

Gore opisana realnost jeste glavni motiv zašto AMD nastavlja da pomera granice performansi radnih stanica. Postizanje smislenih dobitaka ima neposredan, nadmašujući uticaj na to kako organizacija kreira i sarađuje.

  • Arhitektonskim i inženjerskim timovima potrebne su tradicionalne mogućnosti kancelarijske produktivnosti plus 3D modelovanje, kao i renderovanje, pa čak i VR. Ovo je mešavina laganih i višestruko multi-threadovanih zadataka koji mogu zahtevati velike količine memorije
  • Dizajnerski i proizvodni timovi koriste nove procese poput generativnog dizajna, a istovremeno koriste 3D modelovanje i simulaciju. Ovo je još jedna kombinacija single-thread i multi-thread zadataka. Neki od ovih poslova takođe mogu biti osetljivi na kapacitet memorije i propusni opseg.
  • Timovi orijentisani ka medijima i zabavnoj industriji zahtevaju više jezgara za rendering i post-produkciju. Oni takođe zahtevaju procesore sa većom frekvencijom koji mogu da pokreću uglađeni rad u view portu, visok broj frejmova pri interakciji sa scenom i fino podešavanje animacije.
  • Softverski i naučni timovi traže više jezgara koja će pomoći da se ubrzaju dugi procesi kompajliranja, dok je naučnicima potrebna proširivost platforme da bi podržali velike, multi-GPU konfiguracije.

Raznovrsna radna opterećenja, od kojih svaka ima jedinstvene zahteve za performanse, zahtevaju prilagođenije konfiguracije optimizovane za rešavanje određenih uskih grla za računare.

Ne radi se samo o brojanju jezgara ili visini radne frekvencije. Pitanja upravljanja i bezbednosti su od kritičnog značaja, posebno u vreme rada van lokacije matične kompanije. Ovo su visoko-profilni, izuzetno skupi poslovi, gde je vremenska raspoloživost za efektivan posao od krucijalne važnosti.

Foto: AMD

Ključna perspektiva: nadogradnja platforme za radnu stanicu

Dobra vest je da čak i dok se poslovna očekivanja povećavaju, AMD-ove platformske inovacije omogućavaju novoj generaciji radnih stanica da održe korak i u mnogim slučajevima, nadmaše očekivanja. Radna stanica isporučena u 2021. godini predstavlja eksponencijalni korak napred, čak i u poređenju sa uređajima poslednje generacije od pre godinu-dve.

Prelazak na AMD Ryzen Threadripper nije samo postepena nadogradnja, već nova vrsta platforme za radnu stanicu koja isporučuje sledeće benefite:

1. Ubrzane single-threaded performanse

Kada upoređujete single-thread performanse radna frekvencija je ključna. Iako to nije potpuna mera mogućnosti procesora, veća frekvencija omogućava bržu obradu zadataka koji se ne mogu paralelizovati kao što je to uobičajeno kod 3D alata za modelovanje i dizajn. Veća radna frekvencija podiže performanse pregleda u viewportu, kao i živopisnije VR iskustvo. Takođe ubrzava rad dizajnera prilikom prepravki na kompleksnim modelima sklopova. Kao što se vidi na slici, trenutni AMD Ryzen Threadripper PRO 3945WX je otprilike do 35 procenata brži od konkurentskog procesora za radne stanice.

2. Unapređene multi-thread performanse

Nova generacija procesora za radne stanice, takođe pomera granice na izuzetno paralelizovanim zadacima, koji maksimalno iskorišćavaju višejezgarne procesore i njihove multi-thread performanse. Više jezgara uposleno za poslove poput generisanja finalnog rendera, osvetljenja scene, VFX simulacija, generativnog dizajna ili bilo kog više-iterativnog posla, konačno znači i veće uštede u vremenu i novcu.

3. Robusna proširivost i prilagođavanje

Na performanse profesionalnog softvera često utiču i druge ključne komponente radne stanice. Pored više radne frekvencije do 64 jezgra i 2TB kapaciteta radne memorije, aktuelna generacija AMD Ryzen Threadripper procesora poseduje i 128 PCIe 4.0 trake, koje omogućavaju mnoštvo naprednih konfiguracija koje podržavaju više GPU-ova, brza NVMe skladišta podataka, dvostruke 10Gb mrežne kartice i druge PCIe komponente. Sve se svodi na više načina za kreiranje radne stanice savršeno prilagođene za određene aplikacije i poslove.

4. Masivni propusni opseg memorije

Potreba za memorijom se brzo uvećava kako raste kompleksnost i obim projekata i poslova, po veličini i složenosti. Performanse mnogih profesionalnih aplikacija su ograničene memorijom radne stanice u smislu kapaciteta i propusnog opsega. AMD Ryzen Threadripper PRO procesor podržava do 2TB sistemske memorije. Threadripper PRO procesori takođe nudi propusni opseg memorije bez premca zahvaljujući osmokanalnoj arhitekturi memorijskog podsistema.

5. Napredne funkcije upravljanja bezbednošću

Moderne radne stanice moraju biti modernizovane za savremeno radno mesto. To podrazumeva distribuiranu saradnju, centralizovano/pojednostavljeno IT upravljanje i čvršću-nego-ikada cyber-bezbednost, posebno tamo gde se stvara ili koristi ultra-vredna intelektualna svojina.

AMD PRO tehnologije omogućavaju organizacijama da pristupe najsavremenijem daljinskom upravljanju i bezbednosnim alatima koji se dobro integrišu sa drugim IT investicijama: bez zaključavanja, svima dostupne.

Iskorak koji se oseća kao skok

Moderna platforma za radnu stanicu omogućava najtalentovanijim ljudima da rade najbolje što mogu, kada i gde je vašoj organizaciji to najpotrebnije.  To rezultira bržim rešavanjem problema, bržim oživljavanjem proizvoda, pretvaranjem brzine i efikasnosti u kontinuiranu konkurentsku prednost.

  • Veće single-thread i multi-thread performanse, zahvaljujući većoj frekvenciji i liderskom broju procesorskih jezgara
  • Podrška za visokpropusni opseg radne memoriju velikog kapaciteta, od kritičnog značaja za hvatanje u koštac sa većim projektima i skupovima podataka osetljivim na propusni opseg memorije
  • Neverovatna ekstenzija i fleksibilnost koja vam omogućava da precizno konfigurišete radne stanice tako da zadovoljavaju jedinstvene zahteve za svaki projekat
  • Napredna pristupačnost i bezbednost koja obezbeđuje informacionu bezbednost uz istovremeno smanjenje IT troškova

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *