Enterijeri

Razigrani restoran koji nudi zabavu i odraslima i deci

Ovaj kafe-restoran a ujedno i igraonica, mesto je gde sve generacije mogu da uživaju, zabave se i opuste u isto vreme.

Projekat argentinskog restorana kojeg potpisuje arhitekta Iris Cantante, stavlja naglasak na stvaranju mesto gde će se svi osećati prijatno i integrisano. Kroz čitav prostor restorana postoji mnoštvo zabavnih kutaka namenjenih kako za igru tako i za uživanje. Izazov je bio sklopiti sve te mini-segmente u jednu celinu koja će funkcionisati u harmoniji.

Razigrani restoran 01

Ovaj živopisni restoran s igraonicom nalazi se u Buenos Airesu, piše Dezeen.

Razigrani restoran 02

Restoran je organizovan na dva nivoa. U prizemlju je smešten kafe-restoran, kao i prostor za igru, dok je na spratu prostor namenjen organizovanju privatnih zabava.

Razigrani restoran 03

Čitav prostor restorana izdeljen je na celine drvenim okvirima različitih dubina, koji imaju formu kućica. Na ovaj način stvarani su mini-ambijenti. U nekima od njih nalaze se stolovi, za one koji ne žele da budu u centru igre.

Razigrani restoran 06

Ramovi su korišćeni i za organizovanje prostora za igru, gde deca imaju osećaj da su u svom kutku ali su ipak na oku roditelja.

Razigrani restoran 04

Ideja je bila stvoriti zabavno, lepo i moderno mesto, za koje je arhitekta iscrtao gotovo svaki komad nameštaja. Upotreba drveta, koje je uglavnom lokalno, pomogla je da mesto izgleda prijatno i toplo. Upotreba plute u zonama igre i sali za zabavu bila je prirodno rešenje za zaštitu od buke.

Razigrani restoran 05

Foto: Diego Delpino

Pogledajte i kako valoviti pod može biti jedina igračka u ovoj igraonici.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *