Prva nagrada na konkursu ide timu iz Italije, Albanije i Crne Gore; Rad: M02062017
Konkursi

Rezultati konkursa za pretvaranje vojnog kompleksa Cerovo u kreativni hab

Pogledajte kako će se vojni kompleks u Crnoj Gori pretvoriti u mesto za kreativne industrije.

Na međunarodnom otvorenom konkursu za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja kompleksa Cerovo u Crnoj Gori u funkciji uspostavljanja haba za kreativnu industrije, koji je organizovao UNDP pristiglo je 26 radova od 110 arhitekata iz 17 zemalja. Žiri je izabrao pet radova koji će podeliti tri nagrade.

Prva nagrada

Rad pod brojem: M02062017. Tim kojeg čini: Andrea Michelini, Davide Cappochin, Jacopo Berlendis, Roberto Franchini, Giacomo Gola, Amarda Velcani, Rade Batinica, Alberto Gasparini, Mauro Baessato, Alessandro Bonaventura, Milic Čurović, Željka Čurović, Lela Redžepagić, Sebastiano Fatutto iz Italije, Albanije i Crne Gore nagrađen je sa 30.000 dolara.

Ovo idejno rešenje inspirisano je tradicionalnim i savremenim nasleđem, u isto vreme stvarajući živopisnu destinaciju mešovite namene.

Ovo idejno rešenje inspirisano je tradicionalnim i savremenim nasleđem, u isto vreme stvarajući živopisnu destinaciju mešovite namene, navodi se u saopštenju žirija i dalje se navodi da je kompleks Cerovo osmišljen kao spajanje nekoliko različitih koncepata, koji mogu izgledati kontrastno, ali se zapravo nadopunjuju. Ove kombinacije su: urbano – prirodno, tradicionalno – moderno, tehnološki napredno – ekološki održivo. Zgrade su organizovane kao u selu, a one se polako otkrivaju, dok posetioci hodaju. Područje će biti prava fabrika kreativnih aktivnosti vezanih za različite umetničke discipline.

Vojni kompleks Cerovo u Bijelom Polju će postati kreativni hab; Foto: UNDP

Druga nagrada

Rad pod brojem 219D711. Autori: Ivana Dobrković, Sanja Paunović Žarić, Milan Radulović; Tehnička podrška: Dejan Folić, Miodrag Govedarica; Vizeulizacija: Milan Radulović; Animacija: Milan Radulović i Miloš Popović; Faze i procene vrednosti: Stevan Milošević, kao i rad pod brojem: code ’12#: Slobodan Petrović, Milica Purić i Luka Papan iz Crne Gore, će podeliti nagradu od 12.000 dolara.

Druga nagrada; Rad: ’12#
Druga nagrada; Rad: 219D711

Treća nagrada

Rad pod brojem 1311M1610T: Mia-Martina Hren i Tomislav Konjevod, iz Hrvatske, kao i rad pod brojem B4MS5+: Ivana Barišić, Matija Vuković, Anja Trtić, Filip Krgović, Katarina Bulajić, Marija Ćaćić, iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i SAD, će podeliti 6.000 dolara.

Treća nagrada; Rad: 1311M1610T
Treća nagrada; Rad: B4MS5+

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Milan

    Bas bih voleo da vidim sve radove! Deluje veoma interesantno konkurs. Jel bi mogli da se nadju negde na internetu?
    Poz

Ostavite odgovor

Obavezna polja *