Konkurs je otvoren do 1. septembra 2023. godine
Konkursi

Vredi pokušati: Dubai raspisao konkurs sa nagradnim fondom od četvrt miliona evra

Arhitekte iz studija Kalatrave, Zahe Hadid i BIG-a ocenjivaće radove koji se primaju najkasnije do 1. novembra 2023. godine.

Vlada Dubaija u partnerstvu sa platformom Buildner raspisala je globalni konkurs House of The Future, namenjen arhitektama i dizajnerima širom sveta sa zadatkom da osmisle revolucionarni šablon novog doma za stanovnike najvećeg grada UAE.

Žiri sastavljen od međunarodnih i lokalnih stručnjaka u potrazi je za inovativnim projektima koji koriste dizajn kako bi osvežili trenutnu ponudu lokalnom stanovništvu, a sve u skladu sa arhitektonskom estetikom ove bliskoistočne zemlje i njenih ljudi.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Pobednički predlozi će biti stavljeni na razmatranje za izgradnju od strane vlade Dubaija; Foto: Pixabay

Nagradni fond 250.000 evra

Pobednički predlozi će biti stavljeni na razmatranje za izgradnju od strane vlade Dubaija, a četiri izabrana rada očekuje i dobijanje udela u nagradnom fondu koji iznosi 250.000 evra.

Odluku o dobitnicima doneće sedmočlani međunarodni žiri, u kome su, između ostalih, i Čarls Voker, direktor Zaha Hadid Architects, Martin Felkle, partner u Bjarke Ingels Group, kao i Endru Mejson, jedan od direktora u firmi Sanjtaga Kalatrave.

Raspodela nagradnog fonda

Ne postoji određena lokacija za takmičenje, a od učesnika se traži da imaju na umu budžet od najviše 1 milion emiratskih dirhama.

Takmičenje House of The Future otvoreno je za entuzijaste iz oblasti arhitekture i dizajna svih nivoa sa bilo koje lokacije širom sveta.

Konkurs je otvoren za sve. Nije potrebna profesionalna kvalifikacija. Predlozi dizajna se mogu razvijati pojedinačno ili timski (najviše 4 člana tima).

Korespondencija sa organizatorima mora se voditi na engleskom jeziku, a sve informacije koje dostavljaju učesnici takođe moraju biti na engleskom jeziku.

Važni datumi

Rok za registraciju je 30. septembar, a radovi se primaju do 1. novembra 2023. godine u 11.59 časova (po londonskom vremenu).

Sva pitanja u vezi sa konkursom mogu se poslati do 6. oktobra, dok je proglašenje pobednika najavljeno za 30. novembar 2023. godine.

Sve ostale informacije u vezi sa konkursom House of The Future možete pronaći na ovom linku.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *