Budući Agri Hub u Ujedinjenim Arapskim Emiratima; Vizuelizacija: URB
Svetski projekti

Vijugavi povrtnjak na pesku: Dubai pretvara dine u oaze za uzgoj hrane

Jedna od najbogatijih zemalja sveta ima plan postane velika agroturistička atrakcija. Evo kako će izgedati prvi Agri Hub.

Navikli smo da paradajz i paprika stiže iz Grčke ili Makedonije, ali možda uskoro ne bude toliko čudo da nam sveže povrće stigne iz Dubaija!

Naime, kompanija URB iz UAE najavila je izgradnju prvog Agri Huba koji će obezbediti siguran prinos hrane, a ujedno i negovati održivost lokalnih zajednica i nasleđa.

U skladu sa ambicijom grada da svoja ruralna područja prekrije strukturama za obnavljanje zemljišta, Agri Hub ima za cilj i da otvori 10.000 novih radnih mesta u različitim sektorima, uključujući novi institut za poljoprivredna istraživanja, kao i javnu farmu za obrazovne i maloprodajne svrhe.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Agri Hub ima za cilj i da otvori 10.000 novih radnih mesta; Vizuelizacija: URB

Vijugava forma za lak pristup i prohodnost

Planirano je da Agri Hub postane regija sa nultom emisijom ugljenika, a održivi sistem funkcionisanja strukture bi trebalo da se zasniva na reciklaži vode, zelenim tranzitnim sistemima i efikasnom upravljanju otpadom na licu mesta.

Projekat karakteriše biofilni dizajn, gde vijugava forma omogućava lak pristup i prohodnost, a posetioci će imati osećaj kao da se nalaze u prirodnom okruženju na otvorenom.

Planirano je da Agri Hub postane regija sa nultom emisijom ugljenika; Vizuelizacija: URB

Agri Hub će posetiocima pružiti novo ekološko iskustvo kupovine, edukacije i uživanja u restoranima.

„Planirano je da Agri Hub postane veoma atraktivno okruženje bogato raznovrsnim aktivnostima, koje će transformisati Dubai u mesto koje može da ponudi najbolju svetsku ruralnu destinaciju.

Planirano je da se omogući prostor lokalnim farmerima za prodaju proizvoda direktno sa svojih farmi, dok će se posetiocima pružiti novo ekološko iskustvo kupovine, edukacije i uživanja u restoranima“, rekao je Baharaš Bagerian, izvršni direktor URB-a.

Agri Hub će imati i javnu farmu za obrazovne i maloprodajne svrhe; Vizuelizacija: URB

Dekarbonizovana ruralna destinacija

Ovo novo društveno čvorište imaće i centar za očuvanje prirode i nasleđa, centar za ekoturizam, agrotehnološki institut i velnes centar.

Planirana lokacija za izgradnju strukture je u pustinji Dubaija, te Agri Hub ima za cilj da posluži kao primer za buduće „dekarbonizovane“ ruralne destinacije.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *