Konkursi

Samsung nagrađuje najlepše dizajniranu TV podlogu

Komapnija Samsung Electronics objavila je konkurs za najbolja grafička rešenja koja će krasiti ekran novog QLED televizora u Ambient modu. 

Na ovaj način Samsung želi da se pomakne od crnog ekrana, uobičajenog prizora u dnevnim sobama kada se televizor ne koristi. Novi „skrinsejveri“ će biti vidljivi kada je televizor u Ambient (odnosno Sleep) modu, što deluje kao da na mestu televizora korisnici imaju okačenu grafiku koja se odlično uklapa u ambijent stana. Ono što Samsungu trenutno fali je adekvatno grafičko rešenje, te je organizovan konkurs Dezeen x Samsung Ambient Mode Design. 

Pravila konkursa

Samsung u suštini traži grafičke koncepte koji bi upotpunili ovu novu funkciju njihovih televizora na pravi način, koji mogu da se uklope u različite kućne ambijente i naglase estetski doživljaj svakog doma.

Samsung je učisnicima obezbedio četiri postojeće pozadine koje mogu da se modifikuju i dopune na način za koji umetnici misle da je adekvatan. Učesnici svoj dizajn mogu da baziraju na već postojećim Samsungovim skrinsejverima kao što su informativne poruke, dekoratvni šabloni i opcija ubacivanja porodičnih fotografija, ali mogu da osmisle nešto potpuno novo.

U obzir dolaze statična, kao i animirana grafička rešenja.

Nagrade

Ukupan nagradni fond konkursa iznosi 29.500 evra, od čega je 8.000 predviđeno za glavnu nagradu. U planu su još dve nagrade u iznosu od 3.000 evra, čak sedam nagrada u iznosu od 1.500 evra i pet po 1.000 evra.

Pored toga, Samsung će dobiti mogučnost da otkupi još 15 radova, za šta može da izvdvoji do 10.000 evra.

Radove će ocenjivati žiri u sastavu: Dontae Lee, šef odeljenja za dizaj u Samsung Electronics, grafički dizajner Neville Brody, dizajner Erwan Bouroullec i Amy Frearson urednički direktor magazina Dezeen.

Uslovi učešća

Konkurs je otvoren za sve profesionalne dizajnere i studente dizajna starijih od 18 godina koji su sposobni da predstave svoj rad žiriju na engleskom jeziku. Na konkursu mogu da učestvuju i dizajnerski timovi.

Rok za predaju radova je 3. avgust 2018.

Petoro finalista biće pozvano da gostuje na Samsungovom štandu u okviru velikog sajma elektronike IFA u Berlinu.

Više informacija o konkursu potražite na linku dezeen.com/samsung.
Sve o uslovima učešća pročitajte OVDE.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *