Arhitektura

Kako će izgledati proširenje ruske Silikonske doline po projektu Zaha Hadid Architects

Sberbank Technopark u Skolkovu je objekat fluide forme koji se prostire na oko 26.000 kvadratnih metara i potpuno je duhu kompanije koju koristi 70% Rusa.

Na osnovu projekta kojeg potpisuje renomirani arhitektonski biro Zaha Hadid Architects dobijena je građevinska dozvola za izgradnju Sberbank Technopark u okviru moskovskog Skolkovo centra za inovaciju, koji se prostire na 400 hektara i važi za rusku verziju Silikonske doline. Novi objekat imaće futuristički izgled, koji je svakako i karakterističan za projekte koji izlaze iz biroa koji je nastavio stopama slavne iračke arhitektice.

Objekat fluide forme

U okviru objekta Sberbank Technoparka radiće 17.000 ljudi u informaciono-tehnološkom, kao i marketinškom sektoru Sberbanke, piše Inhabitat.

S obzirom na činjenicu da više od 70% stanovništva Rusije koristi usluge Sberbanke, jasna je veličina ove kompanije, pa samim tim i potreba za ovakvom vrstom objekta.

Novi dramatičan objekat, fluidne forme prostiraće se na oko 26.000 kvadratnih metara, a u cilju što bolje funkcionalnosti objekta projekat predviđa velike javne prostore i atrijume u koje prodire prirodno osvetljenje.

Multifunkcionalni radni prostor

„Nužnost za povezivanjem inovativnosti i kolaboracije s radnim prostorom je od fundamentalnog značaja za poslovanje Sberbanke. Dizajn Technoparka usmeren je na konfiguraciju radnog prostora, usvajajući holistički pristup pri kreiranju međusobno povezanog, multifunkcionalnog radnog prostora, ekološki vođenog zahtevima banke za poboljšanom komunikacijom i interakcijom koja promoviše kreativnost i produktivnost. “ rekao je Christos Passas iz Zaha Hadid Architects.

A evo kako izgleda gradilište nove zgrade u Skolkovu:

Foto: Željko Tekić
Foto: Željko Tekić
Foto: Željko Tekić

Rendering: Zaha Hadid Architects

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *