Arhitektura

Hotel bez zidova i krova: Ovaj švajcarski smeštaj nudi samo ono što vam je stvarno potrebno

Luksuz koji vam ovaj hotel nudi jeste najlepši pogled na zvezdano švajcarsko nebo ili prelepe alpske predele.

Od 2016. do 2017. godine turistička organizacija Švajcarske je u svoju ponudu uvrstila i veoma inovativno, a ujedno i atraktivnu vrstu smeštaja – hotel Null Stern.

Ovaj hotel bez zidova i krova, sa platformom na kojoj je krevet sa noćnim stočićima, zapravo je instalacija konceptualnih umetnika Franka i Patrika Riklina. Ali to ne znači da ne možete da ga bukirate. Zapravo na listi čekanja se nalazi 4.500 ljudi, a sve što ovaj hotel nudi jeste najlepši pogled na dolinu Safien i zvezdano nebo kada padne noć. Nakon dve uspešne sezone, pokazalo se da je koncept Zero Real Estate, zapravo veoma uspešan.

Nakon dve uspešne sezone, pokazalo se da je koncept Zero Real Estate, zapravo, veoma uspešan.

Na raspolaganju su tri “apartmana” postavljena u živopisnom prirodnom okruženju, a tu je i batler koji dočekuje goste i dostavlja im doručak, piše Designboom.

Ukoliko gosti ne budu imali sreće, i za vreme njihovog boravka budu loši vremenski uslovi, na raspolaganju im je smeštaj u obližnjim alpskim kolibama ili stara farmerska kuća.

U skladu s prirodom

Izveštaj World travel & tourism council (WTTC) iz 2017. godine pokazuje da je globalna turistička industrija ostvarila prihod od 7.600 milijardi američkih dolara, što je 10,2% ukupnog svetskog BDP. Takođe, ova grana industrije je ostvarila i zaposlenje za 292 miliona ljudi tokom 2016. godine, što znači da je svako deseto radno mesto u oblasti turizma i ugostiteljstva.

Imajući u vidu ove podatke, Zero real estate predstavlja koncept koji je ujedno i održiv, a na najbolji način nudi posetiocima upravo ono zbog čega su i došli – uživanje u prirodi.

Više informacija o hotelu pronađite na ovom linku.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *