Opremanje

Sanitarije za Marakanu: GROHE u finalu Svetskog prvenstva!

GROHE proizvodi postavljeni u sanitarne prostore legendarog stadiona Marakana.

Ovih su dana sve oči sveta uprte u Brazil, gde se vrhunski fudbaleri iz 32 zemlje bore za najprivlačnije fudbalsku medalju. U središtu pažnje svakako će biti stadion Estadio Jornalista Mario Filho u Riu de Žaneiru, poznat širom sveta kao Marakana. Uz brojne uzbudljive utakmice, na njemu će se 13. jula 2014. odigrati i najvažniji susret Prvenstva – samo finale. Predviđanja o tome koje će se dve ekipa tamo susresti toga dana, još uvek je u sferi nagađanja. Ipak, kako bilo, jedno je sigurno – Nemačka će svakako odigrati svoj važan deo, budući da je modernizacija stadiona uključivala i postavljanje brojnih GROHE proizvoda u sanitarnim prostorijama ove prestižne lokacije.

Maracana-Stadion_Rio-de-Janeiro_Brasilien

Sagrađen 1950. za Svetsko prvenstvo, Marakana je jedna od najpoznatijih svetskih fudbalskih arena. Još tih davnih dana, imala je ogroman kapacitet od 200.000 gledalaca – rekord koji ostao nedodirljiv sve do danas. U proteklih je šest decenija ovo zdanje proživelo različite projekte rekonstrukcije i modernizacije, kako bi pratilo sve modernije građevinske zahteve. Danas je ovaj hram fudbala prava moderna multifunkcionalna arena, koja neće biti samo glavni stadion Svetskog prvenstva.

Dok je kapacitet stadiona u međuvremenu smanjen na oko 73.000 ljudi, uglavnom zbog sigurnosnih i sličnih razloga, i dalje se radi o vrlo velikoj lokaciji prema globalnim standardima. Jedna od novih atrakcija je krov s membranama od stakloplastike koji omogućava efikasnu zaštitu od sunca, bez preteranog blokiranja dnevnog svetla. I dok ovaj sofisticirani okrugli krov naglašava modernu unutrašnjost stadiona, monumentalna fasada je sačuvana kako bi sačuvala njegov istorijski status i tradiciju.

GROHE proizvodi za najvišu udobnost

Sveobuhvatno preuređenje stadiona uključivalo je i sanitarne prostore, gde su planeri odabrali GROHE WC cisterne za ispiranje, kombinirane sa vrlo modernim Skate Cosmopolitan zidnim pločama od nerđajućeg čelika. Dual-flush dizajn korisnicima pruža izbor između kapaciteta od tri i šest litara, a funkcija start-stop omogućava dodatne uštede vode, u skladu s aktuelnim zahtevima. Na taj način GROHE EcoJoy tehnologija pomaže u smanjenju potrošnje vode, a da pritom ne ugrožava udobnost i funkcionalnost. Savremen dizajn diskretno vas i elegantno uvodi u nov ambijent stvoren na ovoj poznatoj lokaciji.

Savršeno opremljen u svim svojim delovima, savremena Marakana spremna je za predstojeće velike događaje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *