Pametni termostat na radijatoru osmišljen da vam skine ogroman teret sa računa za grejanje!
Opremanje

Ovaj bot može da smanji troškove grejanja i do 30 posto

Sve što vam treba za postavljanje Radbota, malenog termostatskog ventila jesu radijatori koji rade na toplu vodu, kakvi su u upotrebu u našem podneblju i ostatku Evrope. 

Za razliku od konvencionalnih termostatskih ventila, Radbot reaguje ne samo na temperaturu, već i na promene u jačini svetlosti. Naime, zahvaljujući brojnim senzorima ovaj uređaj može da zaključi da se nalazite u njegovoj blizini, i onda će ugrejati prostoriju na punu zadatu temperaturu. Ako, pak, „misli“ da biste uskoro mogli da se nađete u toj prostoriji, on će je ugrejati za stepen ili dva manje od predviđene temperature i tako uštedeti energiju. U slučaju da je prostorija dobro osvetljena, Radbot će spustiti temperaturu prostorije i do 3°C čime se postiže i najveća ušteda energije od 30%. Noću se temperature snižavaju do 6°C.

Radbot upakovan u kutiji, Foto: Lloyd Alter/CC 2.0

Radbot će u ostavi držati niže temperature, a u kupatilu više da se ne biste smrzavali nakon izlaska iz kade.

Mala veličina uređaja i jednostavnost korišćenja su njegove najveće prednosti, budući da bez problema možete da ga ugradite u svaki radijator i potom temperature prilagođavate svakoj prostoriji ponaosob. Drugim rečima, Radbot će u ostavi držati niže temperature kako se namirnice ne bi kvarile, a u kupatilu više da se ne biste smrzavali nakon izlaska iz kade. Štaviše, dosadašnji klijenti potvrdili su da im opcija kupovine više termostata odjednom pokazala kao najisplatljivija, budući da kompanija Vestemi daje značajne popuste na kupovinu četiri ili više komada, piše TreeHugger.

Na kraju da napomenemo da vam se ovakav uređaj može odlično pokazati i u slučaju da živite u objektu / stambenoj zgradi sa starim instalacijama gde su računi za struju obično malo viši nego što biste očekivali budu.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *