Rekonstrukcija Sava centra u toku; Foto: Penta Ge.Co. Construction
Građevinarstvo

600 radnika na Sava Centru: Počeli radovi na rekonstrukciji objekta B

Rekonstrukciju beogradske ikone iz ugla izvođača radova na objektu B vodiće kompanija Penta Ge.Co. Construction. Rok je prva polovina 2024. godine.

Jedno od najznačajnijih arhitektonskih ostvarenja posleratnog Beograda, kompleks Sava Centar ušao je u dugoočekivani proces temeljne rekonstrukcije krajem 2021. godine.

Kako je svojevremeno najavljeno iz Delta Holdinga, kompanije koja je vlasnik ovog najvećeg kongresnog centra u Srbiji, investicijom većom od 100 miliona evra predviđeno je da se objektu vrati stari sjaj kao i da se prilagodi potrebama poslovne klijentele 21. veka.

Nakon ospežnih radova na zameni fasade zabeleženih na našem dron videu, došlo je vreme da se rekonstruiše i objekat B Sava Centra.

Srodni članci:

Očekujemo da će broj radnika pod našom ingerencijom do kraja godine porasti na oko 300.

Nakon dugogodišnjeg iskustva i niza uspešnih projekata sa kompanijom Delta Real Estate, kompanija Penta Ge.Co. Construction dobila je priliku da učestvuje na jednom od najznačajnijih projekata u ovom delu Evrope. Rekonstrukciju Sava Centra vodiće iz ugla izvođača radova na objektu B.

“Rad na ovakvom projektu predstavlja svojevrstan izazov za naše timove, ali verujemo da ćemo zajedničkom saradnjom sa timom iz kompanije Delta Real Estate, pronaći najadekvatniji odgovor, inovativne metode i tehnike koje će biti sastavni deo novih studija slučaja u građevinskoj industriji.” – kažu iz kompanije.

600 radnika na gradilištu; Foto: Penta Ge.Co. Construction

600 radnika na gradilištu

Trenutno se na celom gradilištu nalazi do 600 radnika, od kojih je između 130 i 150 pod nadzorom Penta Ge. Co. Construction i radi na delu objekta B.

“Da bismo ispoštovali dogovoreni rok i osigurali visoke standarde izvođenja radova, očekujemo da će broj radnika pod našom ingerencijom do kraja godine porasti na oko 300, koji će obuhvatiti različite stručnosti.” – kaže iz kompanije.

Rok prva polovina 2024.

Podsetimo, Sava Centar će svoja vrata za posetioce otvoriti u novembru 2023. godine, a u rad će biti puštena poslovno-komercijalna zona i više od 40 najmodernijih konferencijskih sala.

Prema planiranoj dinamici završetak radova na objektu, u kom se nalazi Velika dvorana predviđen je u prvoj polovini 2024. godine.

Počeli su radovi i na objektu B; Foto: Penta Ge.Co. Construction

Veliki proizvođač montažnih konstrukcija

Penta Ge.Co. Construction je građevinsko preduzeće koje se bavi inženjeringom, projektovanjem i izgradnjom po “turnkey” i “design and build” principima.

Ova kompanija je deo KMZ grupe. KMZ grupa je vertikalno integrisan holding u čijem sastavu je i MG Precast – proizvođač montažnih betonskih konstrukcija, jedan od najvećih u ovom regionu. Iskustva i reference MG Precasta kao i ozbiljan inženjerski kadar su bile temelj stvaranja Penta Ge.Co. Construction.

Takođe, pored velikog projekta rekonstrukcije Sava Centar, Penta Ge.Co. Construction kao generalni izvođač radova trenutno radi na još tri velika projekta, a to su Lastavice u Bloku 58, proizvodni pogon kompanije Yusei Machinery Ltd u Nišu kao i proizvodni pogon Farmina Pet Food u Inđiji.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *