Arhitektura

Skockajte Tadž Mahal od 6.000 delova

Danska kompanija Lego najavila je da će u prodaju uskoro pustiti najveću igračku do sada!

Ukoliko volite arhitekturu s elementima persijskih, indijskih i islamskih stilova, i pritom imate puno strpljenja, onda je najnoviji igračka Lego prava stvar za vas. Naime, uskoro će se u prodaji naći set s tačno 5.923 kockica pomoću kojih ćete moći da napravite Tadž Mahal – jednu od najpoznatijih građevina na svetu.

Sastavljanje igračke visoke 43 centimetra, a dugačke i široke 51 centimetar, neće biti lak posao. Zapravo, ovo je najveći Lego set do sada!

Tadž Mahal je građevina u Agri u Indiji, izgrađena 1658. godine kao mauzolej za Šah Džahanovu najomiljeniju ženu. Tadž Mahal se smatra vrhunskim ostvarenjem mogulske arhitekture, pa je zato 1983. godine postao je UNESCO spomenik Svetske baštine opisan kao „dragulj islamske umetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek-dela svetskog nasleđa.“

Niski start

Sastavljanje igračke visoke 43 centimetra, a dugačke i široke 51 centimetar, neće biti lak posao. Ako ste zaintersovani za ovaj maratonski hobi, treba da znate da će se Tadž Mahal naći u prodaji od 27. novembra u Lego radnjama (jedna je nedavno otvorena u Beogradu) a moći će se kupiti i onlajn za 370 dolara.

Foto: LEGO

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *