Render:
Novi objekti

Skyline Belgrade: Kako će izgledati novi kompleks kod Mostarske petlje

AFI Europe predstavio je projekat izraelskog arhitekte Ami Mura koji će se graditi na mestu starog MUP-a.

Posle više godina neizvesnosti i promena koje su pratile projekat na prostoru starog MUP-a, sudbina ove ekskluzivne lokacije doživela je pozitivan obrt prošle godine. Zdanje starog MUP-a otkupila je renomirana kompanija za razvoj nekretnina AFI Europe. Novi vlasnik je bez gubljenja vremena pokrenuo sve procedure za realizaciju projekta sada nazvanog – Skyline Belgrade, piše Beobuild.

Kompleks će krastiti tri kule sa pjacom i skverom u njihovom podnožju.

 

Zgrade MUP-a srušene su krajem 2016. godine, a danas je javnosti prvi put prezentovano i idejno rešenje novog kompleksa kod Mostarske petlje.

Radi se o kompleksu visoke kategorije sa ukupno 68.000 m2, od čega je 34.000 m2 stambenog, oko 30.000 m2 poslovnog i 4.000 m2 komercijalnog prostora. Kompleks će imati i i veliku podzemnu garažu sa 900 mesta.

Prateći oblik placa na padini, projekat je koncipiran kao kompleks tri kule, sa centralnom kulom kao slobodnostojećim objektom (129m) i dve manje kule na bočnim ivicama parcele (77m i 64m).

Između kula biće formiran plato, koji će sa unutrašnje strane bloka biti oivičen niskim komercijalnim aneksom.

Projekat Skyline je uzbudljiv jer se radi o glavnoj arteriji, to jest, saobraćajnoci i kapiji koja povezuje Novi Beograd i institucionalni deo grada.

– rekao je arhitekta projekta Ami Mur za B92.

 

Realizacija je planirana u dve faze, a početak gradnje moze se očekivati u periodu avgust-septembar ove godine. Gradnja citavog kompleksa mogla bi da traje između 4 i 5 godina.

Korisni linkovi na Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *