Enterijeri, Izdvojeno

Slatki dan: Enterijer nove poslastičarnice u Novom Sadu

Teško ćete proći pored ovog lokala a da ne bacite pogled na njegovu unutrašnjost u kojoj centralno mesto zauzima francuski makaron.

Jeste li primetili trend da domaći ugostitelji sve više pažnje posvećuju enterijerima? Zbog toga na našem portalu često objavljujemo zanimljivo rešene prostore restorana i kafića iz cele Srbije a ovog puta predstavljamo vam dobro osmišljen enterijer jedne poslastičarnice. U pitanju je poslastičarnica Slatki dan u Novom Sadu koja odnevano – što slatkišima, što koloritnim enterijerom – mami poglede prolaznika Balzakove ulice.

slatki-dan-novi-sad-02

Enterijer poslastičarnice osmišljen je veoma jednostavno ali efektno. Prostor, u kojem preovlađuje bela boja, okupan je svetlom zahvaljujući prozorima od poda do plafona. Intezitet dnevnog svetla je odlično iskorišćen da se pokažu kolorit kolača u rashladnim tribinama ali i da se privuče pažnja na centralnu dekoraciju enterijera – foto tapeta. Na njoj se vidi motiv najvažnijeg stakiša ove poslastičarnice – francuski makaron.

slatki-dan-novi-sad-03

Nad belim centralnim pultom postavljene su visilice od metala koje su okačene o upušteni deo plafona koji je ofarban braon bojom. Time je i u plafonskom delu postignuta dinamika ali tako da se ne skreće pažnja sa centralnog dela poslastičarnice.

slatki-dan-igor-conic-01

Police od hrastvog drveta odlično se uklapaju sa koloritnom šemom koju čine beli zidovi, prljavo roze stubovi, braon plafoni i keramičke pločice sa teksturom drveta.

slatki-dan-novi-sad-04 slatki-dan-novi-sad-05

Da je pažnja obraćana i na detalje, može se videti i po ručkicama na vratima police.

slatki-dan-igor-conic-04 slatki-dan-igor-conic-02

A šta je makaron?

Spolja hrskavi, a u sredini mekani. Francuski makaron je slatkiš nalik keksu. Nije ni nalik čuvenim makaronima. Sladak je, raznih boja i ukusa. U Francuskoj se ova poslastica najčešće konzumira na popodnevnoj čajanki. Mnogo badema, dosta šećera i belanaca – to su sastojci od kojih se sprema slatki makaron. (izvor: DW)

makaron-slatki-dan

Pogledajte i enterijer kafića Stock Coffee u Nišu:

Industrijski enterijer niškog kafića Stock Coffee

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *