Arhitektura, Kolumna

Šta možete očekivati ako se zaljubite u arhitektu

Ukoliko ste otvorili ovaj tekst, verovatno se zabavljate s arhitektom ili ste i sami završili arhitekturu. U svakom slučaju, bitno je da se na vreme pripremite na to šta sve može da očekuje slične „profesionalno mešovite“ parove.

Ruku na srce, arhitektura nije nimalo laka profesija. Osim što treba da posedujete oko sokolovo za sve moguće detalje i što ste tokom fakulteta svoje lude mladalačke noći provodili za stolom s lenjirom, pardon, mišem u ruci, neretko ćete čuti da arhitektura danas spada u jednu od najnezahvalnijih profesija. No, ukoliko se zabavljate s arhitektom, velika olakšica je to što ćete, na primer, uvek imati dobro uređen dom – što, s praktične strane gledano, zaista jeste veliki plus. Pa hajde da vidimo šta još možete da očekujete ako se zaljubite u arhitektu.

1. Uvek ćete imati turističkog vodiča na raspolaganju

Manje više sve arhitekte su – štreberi. Zato se nikad ne bi upustili na put bez dobre pripreme, a činjenica da većinu svog radnog vremena provode nad raznim planovima govori u prilog tome da se dobro snalaze u prostoru. Uz to, vrlo je verovatno da već znaju mnogo toga o istorijskim zdanjima koje ćete videti na putovanju.

2. Uvek ćete znati kakvu garderobu možete da mu/joj kupite

Zato što će uvek odabrati crno. Ne verujete nam? Pogledajte našu rubriku arhitektonskih projekata sa fotkama njihovih autora – i uverićete se da je tako. Uostalom, ako želite da izgledate kao slavni arhitekta, morate obući crnu kombinaciju. Pročitajte više o tome ovde.

3. Oni uvek primete nove detalje

Drugim rečima, arhitekta će sigurno primetiti da ste promenili frizuru. Ova karakteristika može da ode i u neku drugačiju krajnost, ali držaćemo se toga da ljudi orijentisani ka detaljima umeju da budu i te kako korisni, pogotovo kad su u pitanju neke sitne popravke u kući.

Ako ništa drugo, pićete uvek dobru kafu; foto: Unsplash

Stručnjaci širom sveta će potvrditi da kafa i arhitektura prosto idu ruku pod ruku.

4. Umeju da naprave najbolju kafu

Spomenuli smo već te duge i mučeničke dane i noći na studijama arhitekture tokom kojih su generacije studenata samo crtale, crtale i crtale. Pa, jedno je sigurno, to ih je sigurno osposobilo da naprave dobru kafu. Jednostavno, stručnjaci širom sveta će potvrditi da kafa i arhitektura prosto idu ruku pod ruku.

5. Strpljivi su

Jer moraju da budu. Nakon toliko godina čekanja da se renderovanje scene završi, pa da se na zahtev klijenta model preradi više puta uz „minimalne prepravke“, čovek prosto mora da razvije ovu dobrodošlu ličnu karakteristiku. To može biti praktično, pogotovo kada, jednog dana, odlučite da zasnujete porodicu.

6. Arhitekte u svom stanu drže sve što vam treba

Bila to rezervna sveska, olovka, metar ili sijalica – prosečan arhitekta je uvek spreman za takve situacije!

7. Imaju oko za fotografiju

Ukoliko volite da pozirate pred kamerama i da beležite svaki bitan trenutak, najbolja opcija je da krenete da se zabavljate sa profesionalnim fotografom. No, verujte nam na reč da ni arhitekte nisu daleko. Duboko poznavanje perspektive, osvetljenja i scenografije su svakako u njihovom opisu posla.

Inspiracija: ArchDaily, Naslovna: Business image created by Freepik

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *