Enterijeri, Izdvojeno

Stan u Novom Sadu inspirisan enterijerom brodova

Nesvakidašnji enterijer osmišljen je za investitora koji se bavi proizvodnjom luksuznih brodova i jahti za klijente širom sveta.

Posao arhitekte je da odgovori željama klijenata, a ovaj posao arhitekta Nikola Martinović će sigurno pamtiti jer je imao veoma specifične zahteve. Naime, za tročlanu porodicu bilo je potrebno osmisliti enterijer stana u širem centru Novog Sada, ali tako da funkcionalnost bude kao na brodu.

stan-yd-brod-novi-sad-martinovic-02

Stan je dobijen sklapanjem dve stambene jedinice u jednu, tako da su ozbiljni radovi preuzeti kako bi se dobio jedan funkcionalan četvorosoban stan.

 

Pošto je vlasnik stana tražio savršenu detaljnost, jer je to na luksuznim jahtama ključno za klijente, bilo je veoma izazovno odgovoriti na tako visoke standarde. Osnovni cilj bio je povezati četiri celine (kuhinja, trpezarija, dnevna soba i radni deo) u jednu, a da pri tome ostane jasna vizuelna podela.

stan-yd-brod-novi-sad-martinovic-09

U stanu su uglavnom korišćeni prirodni materijali: metal i drvo. Orah je izabran zbog njegove veoma karakteristične strukture. Svaki drveni element dobijen je pažljivom selekcijom i sečenjem drveta kao i slaganjem godova, a sve u cilju da bi se na kraju dobila jedna unikatna celina.

stan-yd-brod-novi-sad-martinovic-03

Nameštaj je uglavnom rađen po meri, dok su trpezarijski stolovi i garniture kombinacija danskog i italijanskog proizvođača.

stan-yd-brod-novi-sad-martinovic-04

Stan je dobijen sklapanjem dve stambene jedinice u jednu, tako da su ozbiljni rekonstruktivni radovi preuzeti kako bi se dobio jedan posve funkcionalan četvorosoban stan od 85 kvadrata. Radovi na rekonstrukciji trajali su tri meseca.

stan-yd-brod-novi-sad-martinovic-05

Interesantan detalj je i sakriven TV u polici tako da se prevlačenjem kliznih vrata zatvara televizor i otvara biblioteka.

stan-yd-brod-novi-sad-martinovic-06

U dnevnoj sobi je ostavljena betonska tavanica, dok je rasveta veoma slična brodskom osvetljenju.

stan-yd-brod-novi-sad-martinovic-11

Ivice plakara koje formiraju mali hodnik su sjajno crne tako da se prostor ispred ogleda u njima, a samim tim i vizuelno proširuje.

stan-yd-brod-novi-sad-martinovic-10

Enterijer potpisuje arhitekta Nikola Martinović iz NMartin Project zajedno sa arhitektama Robertom Hitenbergerom i Jelenom Plačkov.

stan-yd-brod-novi-sad-martinovic-04

Foto: Nikola Martinović

Pogledajte i kako izgleda kuća na Kamenjaru koja je otporna na izlivanje Dunava.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *