Industrija

Svečano otvorena fabrika Elnos BL u Batajnici

U Batajnici je svečano otvorena fabrika prefabrikovanih betonskih trafostanica kompanije ELNOS BL Beograd po licenci francuske kompanije Schneider Electric.

Ovom događaju prisustvovao je ambasador Francuske u Srbiji Nj. E. Fransoa Gzavije Denio, veliki broj uglednih zvanica, predstavnika medija i poslovnih partnera obe kompanije.

Fabrika trafostanica Biosco CS u sklopu je novog, moderno opremljenog poslovnog centra Elnosa BL. Nakon trogodišnje izgradnje centar je početkom ove godine počeo sa radom. Poslovni centar se prostire na 3600 m2, od čega je 1.900 m2 proizvodno-skladišni prostor. U poslovnom centru trenutno radi preko 70 zaposlenih, dok Elnos BL u Srbiji ima 100 zaposlenih.

ELNOS BL otvaranje fabrike

U novootvorenoj fabrici u Batajnici proizvode se prefabrikovane distributivne daljinski upravljive transformatorske stanice tipa BIOSCO CS. Ovaj standardizovani tipski testirani proizvod omogućava jednostavno, optimalno i bezbedno korišćenje mreže, dok upravljivi sistem obezbeđuje kontinualno napajanje, zadovoljne korisnike i precizno praćenje parametara mreže. Prve serije oko 30 trafostanica već su u pogonu u okviru distributivnih mreža. Proizvodni kapacitet fabrike u ovoj, prvoj, fazi je 150 trafostanica na godišnjem nivou. U narednoj godini potrebno je dvostruko proširenje kapaciteta, što će omogućiti 50 novih radnih mesta.

Osnovne karakteristike ovih trafostanica su usklađenost sa IEC standardom 62271-202, siguran operativni prostor i jednostavan pristup za kablovske vodove, spoljna manipulacija opremom, kao i lako uklapanje u životnu sredinu.

„Naša fabrika, jedina ovog tipa u regionu, izgrađena je u skladu sa tehnološkim standardima i specifičnostima Schneider Electric-a. Zbog izuzetnih karakteristika, trafostanice Biosco CS postaće dominantno rešenje u narednom periodu. Upravljivi sistem ovih trafostanica obezbeđuje stabilnu mrežu i bilans između potrošnje i proizvodnje. Mi, kao kompanija koja sa ponosom neguje tradiciju dužu od 60 godina, odgovorno primenjujemo najsavremenija i celovita tehnološka rešenja, koja pridonose održivosti modernog sistema i upravo zbog toga nam je veliko zadovoljstvo što je kompanija Schneider Electric naš licencni partner. ” – izjavio je Branimir Mijailović, izvršni direktor Elnos BL, Beograd.

„Licencno partnerstvo je potvrda naše uspešne saradnje sa kompanijom ELNOS BL koja je jedan od naših najznačajnijih partnera na tržištu Srbije i Crne Gore. Otvaranje ove fabrike je rezultat naših napora da na tržištu promovišemo i plasiramo najsavremenija rešenja uz tesnu saradnju sa našim partnerima. Na taj način podižemo tehnički standard u društvu što dovodi do efikasnijeg rada naših kupaca i povećanja njihove konkurentnosti. Ova fabrika proizvodi prefabrikovane betonske trafostanice upravo tih karakteristika, i tu opremu plasira na tržišta Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije.”– istakao je Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric.

Elnos BL Beograd deo je Elnos Grupe, internacionalne elektroenergetske kompanije. Svoj ugled Elnos Grupa stekla je kroz mnogobrojne projekte rekonstrukcije, modernizacije i izgradnje regionalnog elektroenergetskog sistema, svih veličina i važnosti, koji su kompaniju svrstali u red vodećih eksperata za objekte do 400 kV. Ovo čini čvrst temelj za široki i sveobuhvatni spektar usluga kompanije u Srbiji, koje vode ka postizanju ekonomskog, ekološkog i društvenog napretka.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *