Nameštaj i oprema

Šveđani spakovali celu garnituru u jednu europaletu

Ne, nije Ikea, a nije ni nameštaj kojem nešto fali. Zapravo, radi se o veoma dobro dizajniranoj garnituri koja staje u nikad manje pakovanje.

Švedski brend Hem predstavio je na sajmu nameštaja u Milanu novu liniju mobilijara među kojima se našao i trosed koji se isporučuje u jednoj standardnoj europaleti koja je dimenzija 120×80 centimetara. Ovo dostignuće nije došlo samo od sebe pošto se oni već duže vremena bave problematikom pakovanja gabaritnog nameštaja u što manje kutije.

Hem je nastavio da istražuje kako se vrhunski dizajnirani komadi nameštaja mogu spakovati u standardne kutije, a njihovo najnovije dostignuće je prelepa sofa nazvana Kumo, kao i konferencijski sto Log Table Pro, koji se rastavljaju na delove i staju u jednu europaletu koja može biti isporučena na bilo koju adresu u svetu.

Sofa Kumo staje u jednu europaletu koja je dimenzija 120×80 centimetara.

Hem je na sajmu nameštaja u Milanu predstavio pet novih proizvoda čiji dizajn uključuje dodatnu komponentu, a to je laka isporuka, piše Dezeen.

Svakako najinovativniji komad nameštaja je sofa Kumo, koju je dizajnirao norveški studio Anderssen & Voll, i koji može biti iz četiri sedalna dela.

Konferencijski sto Log Table Pro, francuskog dizajnera Julien Renault, uprkos svojoj dužini od tri metra može biti isporučen u jednu europaletu i jednostavno se montira, baš kao i sofa Kumo.

Mogućnost pakovanja nameštaja na samo jednu paletu veliki je uspeh, a mogućnost da se tom prilikom ne ugrozi dizajn još je veće dostignuće.

„Na jednu standardnu europaletu, dimenzija 120 sa 80 centimetara, možemo smestiti trosed, što još uvek nije urađeno, barem po mojim saznanjima. To je za nas izuzetno važno jer šaljemo naše proizvode iz Evrope u Ameriku pa i dalje. Mogućnost pakovanja proizvoda na samo jednu paletu veliki je uspeh, a mogućnost da se tom prilikom ne ugrozi dizajn još je veće dostignuće.“, rekao je Petrus Palmer, osnivač brenda Hem.

Deo nove linije je i stolica Kendo, italijanskog studija LucidiPevere. Stolica ima zakrivljen naslon koji je u ponudi u tri boje, a rasklopive nogare mogu biti u drvetu ili metalu.

Tu je i nova verzije police Hide Pedestal, dizajnerke Karoline Fesser, kao i prugasti vuneni tepih milanskog dizajnera Arthur Arbesser, koji je pravljen na Novom Zelandu.

Samo online trgovina

Brend Hem nastao je 2014. godine, i oni su primarno orijentisani ka online trgovini. Hem sada u ponudi ima preko 300 proizvoda koji su delo priznatih međunarodnih dizajnera. Njihov nameštaj se šalje u 34 zemlje sveta tako da je ovaj novi korak veoma značajan kako za njihovo poslovanje, tako i za sve kupce širom sveta.

Foto: Hem

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *