Tapet vrata su vrata u ravni zida
Opremanje

Tapet vrata: Kako izvesti vrata u ravni sa zidom

Tapet vrata su vrata bez vidnog rama odnosno pervajza, a krilo vrata je ravno sa zidom pa ona postaju skoro nevidljiva.

Za one koji žele diskretna vrata, bez štoka i sa završnom obradom kao i zid, rešenje su tapet vrata. Ova vrata nemaju štok niti pervajz već su u jednoj ravni sa zidom pa su skroz skrivena. Jedino što se vidi jeste kontura vrata od 2 mm i kvaka.

Za dodatno skrivanje, može se odabrati krilo vrata sa prajmerom koji omogućava nanošenje svih vrsta zidnih obloga (boja, tapete, razne zidne tehnike) ili furniranje pa vrata mogu postati skoro nevidljiva.

Tapet vrata su praktično nevidljiva

Ova vrata nemaju štok niti pervajz već su u jednoj ravni sa zidom pa su skoro nevidljiva.

Moguće je izraditi i takozvana engleska vrata, odnosno vrata sa staklenim insertima, a u ponudi su i staklena vrata. Ona mogu biti prozirna, satinirana, sa ili bez dekora, a postoje i ručno oslikana staklena vrata, koja predstavljaju prava mala umetnička dela.

Okov za ova vrata je izuzetno bitan. Šarke koje se koriste su takozvane, 3D šarke, koje podešavaju vrata po sve tri ose. Tapet vrata imaju i dobra izolaciona svojstva, koja se dodatno mogu uvećati ugradnjom takozvanog padajućeg praga.

Cena skrivenih vrata

Naravno, ova vrata imaju svoju cenu i ona se kreću od 800 evra pa naviše. Međutim, ova cena se može spustiti ukoliko se jedan deo vrata proizvede lokalno. Saznajte više o tome, kao i o postupku ugradnje tapet vrata, na portalu Dizajn enterijera.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *