Enterijeri, Izdvojeno

Tona nad glavom: Saksija s drvetom okačena o plafon kuće

Kuća Mansfield u Los Anđelesu svideće se svim ljubiteljima zelenila jer ima jednu krajnje neobičnu floralnu instalaciju.

Viđali smo dosta primera kuća koje u enterijeru imaju zasađeno drvo ali se do sada nismo susreli s ovakvo neobičnim rešenjem. Saksija s drvetom teška oko 950 kilograma okačena je čeličnim sajlama o plafon i visi nad centralnim holom kuće. Krošnja drveta dala je ovoj, pomalo hladnoj, galeriji sa stepeništem, preko potrebnu toplinu.

drvu-u-saksiji-15

Zbog velikih staklenih površina i prozora na krovovima cela kuća je okupana svetlošću. To je naravno i omogućilo da ova velika bilja uspeva u enterijeru, piše Contemporist.

drvu-u-saksiji-05

Navodnjavanje svog zelenila u kući, pa i drveta, rešeno je automatskim putem.

drvu-u-saksiji-02

Projekat dvospratne kuće u Los Anđelesu potpisuje Amit Apel Design koji je osmislio i enterijer. Interesantni detalji se prepliću iz prostorije u prostoriju pa ćete na sledećim slikama videti i veoma interesantan kamin, zanimljive tapete, raskošnu rasvetu

drvu-u-saksiji-06

Ideja vodilja za projekat enterijera ove kuće bila je japanski minimalizam.

drvu-u-saksiji-04

drvu-u-saksiji-07

drvu-u-saksiji-08 drvu-u-saksiji-03 drvu-u-saksiji-09 drvu-u-saksiji-10 drvu-u-saksiji-11 drvu-u-saksiji-12 drvu-u-saksiji-13 drvu-u-saksiji-14 drvu-u-saksiji-16 drvu-u-saksiji-17 drvu-u-saksiji-18 drvu-u-saksiji-19 drvu-u-saksiji-20 drvu-u-saksiji-21 drvu-u-saksiji-22 drvu-u-saksiji-23 drvu-u-saksiji-24 drvu-u-saksiji-25 drvu-u-saksiji-26 drvu-u-saksiji-27 drvu-u-saksiji-28 drvu-u-saksiji-29

Pogledajte i kako izgledaju saksije koje menjaju oblik s rastom biljke.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Elena

    Ljubitelj sam zelenila i evo nove ideje gde u kuci smestiti sledecu saksiju sa drvetom! 🙂

Оставите одговор

Obavezna polja *