Materijali

Tondach predstavio crep Mediteran Plus

Renormirana kompanija Tondach iz Kanjiže predstavila je novi presovani crep pod imenom Mediteran Plus koji se koristi za pokrivanje krovova u nagibu.

Zahvaljujući dvostrukim falcovima velike dubine, ovaj crep pravilno postavljen, obezbeđuje još bolje zaptivanje krovne površine, čime je otklonjena opasnost od prodiranja kiše praćene vetrom i zavejavanja suvim snegom. Gradnja krova sa njim je izuzetno laka i brza.

Razmak letvi se određuje u zavisnosti od nagiba krovne ravni, a klizno letvisanje u granicama od 33–35 cm čini ga idealnim u slučaju obnavljanja krovova pokrivenih crepovima drugih dimenzija.
Prednošću ovog crepa, pored manjeg utroška po m2 pri nagibima krova iznad minimalno preporučenih, smatra se i njegova estetska komponenta. Naime, zbog svog velikog vala, već postavljen na krov deluje kao da je on pokriven ćeramidom, tradicionalnim crepom našeg podnevlja. Postavlja se isključivo u mrežnom slogu.

Pored crepa u prirodnoj boji, u ponudi se mogu naći i engobirani crepovi u crvenoj i braon boji.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

11 komentara

 1. Stojan Mandic

  Tondach? Da li je to Potisje Kanjiza?

 2. Zoran

  Na preseku – MEDITERAN PLUS DETALJ STREHE, na mestu ulaza vazduha i okapnice preporucujemo da se postavi oluk da u slucaju prodora vode kroz crep i dolaska do sekundarnog krova ta ista voda sidje u oluk a ne da se spusti niz okapnicu mimo njega.

 3. Darinka, Beograd

  Da li se crep mediteran iz 1980 moze uklopiti i kombinovati sa mediteranom plus koji sada proizvodi te?

 4. Dusan Knezevic

  Da li neko zna da li moze da se kupi negde blizu Novog Sada i koja mu je cena? Hvala.

 5. Bratislav Cekic

  Da li se vas MEDITERAN CREP poklapa sa dimenzijama Leskovackog MEDITERAN CREPA?

 6. Dušan Koplić

  kupio sam 3 palete kontinental plus crepa i sve ostalo što je potrebno za pokrivanje krova. No tu tek počinju moje muke, te bih Vas molio za savet.Naime jedna strana krova je dužine 4,5m a druge 5,5m dok je ugao koji bi stvarali spojeni rogovi bio manji od 15 stepeni, tačnije negde oko 12,5 stepeni sa nemogućnošću povećanja tog ugla.S toga Vas molim za savet u vezi sa postavljanjem crepa i sekundarnog krova.Unapred hvala i ujedno izvinjenje pošto je ovaj prostor namenjen za komentare,

 7. Slobodan

  Prepakovao sam krov i pokri crepom koi je i bio MEDITERAN 222 Kanjiza. Zafalilo mi je 250 kom crepa pa sam otktio nastresnjicu-delimicno pa mi nedostaje 250 kom.
  – Da li Kanjiza proizvodi zamenu za ovaj crep?
  – Da li crep Leskovacki medteran odgovara?
  – kako naci polovan crep blize Zlatiboru
  Hvala

 8. bakovic petar

  pozdrav!
  prepakujem nadstresicu koja je pokrivena crepom mediteran222,potrebno mi je jos 300 kom,koji crep mogu da uklopimsa vec postojecim?

 9. Goran

  Potrebno Oko 350 kom crepa continental plus kanjiža novog okolina zrenjanina ili novog sada ako je nekom ostalo

 10. Sasa

  Da li ovaj crep odgovara po dimenzijama i kacenju 222 starom.
  Hvala Unapred

 11. Smiljana

  Cena Mediterana?

Оставите одговор

Obavezna polja *