181987748
Promo

Toplotne pumpe na vazduh i vodu postavljaju temelje za zeleni koncept života

LG Therma V i mnogobrojna poboljšanja u eco-friendly tehnologiji probudiće ekologa u svakome od nas.

Kada su se pojavili hibridni automobili, potrošači su vagali između njihove ekološke prednosti i ustaljenog mišljenja da su eco-friendly vozila lošija od svojih konkurenata koji koriste ulje. Međutim, vrtoglavi razvoj hibridnih i električnih automobila pokrenuo je novi talas u ovoj industriji, koja se neprestano trudi da popularizuje stavove o ekološkim vozilima. Osim tržišta ekoloških vozila, i građevinska industrija je svedok neverovatnih promena, pa eco-friendly kancelarije i domovi postaju sve učestaliji.

Topao dom sa eco-friendly konceptom

Budi zelen: Parola koja više ne važi samo za ekologe

Podizanjem svesti o značaju očuvanja životne sredine probuđena je ekološka savest mnogih potrošača širom sveta. Međutim, čak i oni koji nisu opterećeni očuvanjem životne sredine mogu imati koristi od eco-friendly inovacija u svom domu. Kako odnos Rusije i Evrope postaje zategnutiji, postoji veoma realna opasnost da se rezerve gasa smanje u trenutku kada su najpotrebnije. U cilju izbegavanja ove potencijalne pretnje, vlasnici kuća širom Evrope uveli su toplotne pumpe vazduh voda i sproveli druge korake da sebe učine energetski nezavisnima.

Lako do grejanja i tople vode uz Therma V sistem

One koji oklevaju da ulože u ekološke proizvode i nisu zagrejani za „zelene pokrete“, ipak vodi želja da imaju smanjene račune za struju i to je glavni razlog zbog koga se ipak upuštaju u rizike. Iako su ove investicije dugoročno gledano više nego isplative, u prošlosti su visoki početni troškovi sprečavali ljude da uvedu solarne panele, toplotne pumpe vazduh voda i druge tehnologije za očuvanje okruženja. Međutim, pored povećanja efikasnosti ovih tehnologija, došlo je i do značajnog pada cena. Uz to, vlade su nedavno ponudile programe poreskih kredita i druge podsticaje vlasnicima kuća koji su uveli tehnologije za očuvanje životne sredine, što je dovelo do većeg interesovanja za ekološku gradnju.

Vazduh: Vrhunski obnovljivi resurs

Toplotne pumpe vazduh voda predstavljaju inovativnu tehnologiju koju mnogi prepoznaju kao sledeći korak u razvoju obnovljive energije. Ova pumpa oslanja se na toplotu spoljnog vazduha za zagrevanje vode u kući, omogućavajući efikasan rad pomoću malih količina električne energije. Na primer, klasična toplotna pumpa vazduh voda kombinuje 1kW električne energije sa 2kW okolnog vazduha i tako stvara ukupnu količinu toplote od 3kW, što grubo znači da je dobijeno tri puta više toplote pomoću samo 1 kW električne energije.

LG Therma V toplotna pumpa vazduh voda

LG Therma V: Nova definicija efikasnosti

Vlasnici kuća koji žele da svoje domove učine ekološkim, najčešće su motivisani željom da zaštite okruženje, verovanjem u značaj energetske nezavisnosti ili željom da smanje mesečne troškove energije. Inovativna Therma V toplotna pumpa vazduh voda kompanije LG ispunjava sva tri kriterijuma, što je čini idealnom za sve koji žele da unaprede svoj dom ili kancelariju. Therma V je opremljena visokoefikasnom pumpom za vodu klase A, koja je za oko 65 odsto efikasnija od uobičajenih.¹ Osim toga, BLDC ventilator motora u odnosu na one sa naizmeničnom strujom² nudi i uštedu energije do 40 odsto kada radi sporije i do 20 odsto prilikom većih brzina. Sistem je u potpunosti kompatibilan sa radijatorima, bojlerima i solarnim panelima, dok ga je veoma jednostavno instalirati. Smanjujući emisiju ugljen-dioksida i mesečne troškove struje, LG Therma V je savršena za svakoga ko želi da vodi zeleni koncept života, bez obzira na motivaciju.

LG Therma V toplotna pumpa vazduh voda

¹Bazirano na laboratorijskom testu, koji je sprovela kompanija LG. Razlika između utroška energije konvencionalne pumpe za vodu (234 kWh godišnje) i pumpe za vodu A klase (81kWh godišnje) merena je pod sledećim okolnostima: Mašine su se koristile 12 sati dnevno, po 30 dana u toku pet meseci.

²Bazirano na laboratorijskom testu, koji je sprovela kompanija LG.

Više informacija pronađite ovde.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

  1. Srđan Jevremović

    Zašto niko ne priča o negativnim elementima istih kao što je buka koju ti ventilatori u spoljašnjim jedinicama proizvode, pri pokretanju, radu i isključivanju.

    Imate primere gde su uređaji postavljeni ŠTO dalje od objekta ali na žalost to je uglavnom pre blizu drugim stanovnicima.

  2. 100jan

    A koliko kosta ovaj sistem? To mene intererusuje…

Оставите одговор

Obavezna polja *