Tracker rasveta koja prati krivine u novom tržnom centru; Foto: Miloš Martinović
Izdvojeno, Promo, Rasveta

Dva kilometra inovativne linijske rasvete za Beo Shopping Centar

Tracker je prvo svetlosno rešenje koje ne poznaje prepreke. Ako želite module koji prate i horizontalne i vertikalne linije u prostoru, onda je ovo prava stvar za vas!

U raskošan enterijer nove destinacije za kupovinu na Zvezdari smo se već uverili. TC Beo Shopping centar izgleda atraktivno i moderno, a ono što ga izdvaja od drugih tržnih centara jeste posebna atmosfera kreirana ne samo njegovim oblinama u enterijeru i eksterijeru već i linijskom rasvetom koja prati ove amorfne forme. Postavlja se pitanje kako je izvedena rasveta koja prati zaobljene konture u unutrašnjosti i spoljašnjosti. Odgovor smo potražili u renomiranoj slovenačkoj kompaniji rasvete Intra-lighting.

Tracker nežno prati sve krivine u enterijeru; Foto: Miloš Martinović

Tracker ima noseću konstrukciju koja imitira kičmu, zbog čega ova svetiljka može formirati bilo koji proizvoljni oblik.

Njihov Tracker je prvo svetlosno rešenje koje lako prati horizontalne i vertikalne linije u prostoru zahvaljujući ogromnom izboru modula pa se ova svetiljka može kriviti i levo i desno.

Nije stvar samo u elegantnom izgledu Trackera, već i u skrivenoj logici ove svetiljke, jer se ona savršeno uklapa sa standardnim konstrukcijskim elementima. To duguje inovativnom pristupu sa „sopstvenom kičmom“. Naime, Tracker ima noseću konstrukciju koja imitira fleksibilnu kičmu, zbog čega se ova svetiljka može formirati bilo koji proizvoljni oblik na plafonu ili zidu.

Kičma Trackera
2.000 metara Trackera u TC Beo Shopping Centar; Foto: Miloš Martinović

Dva kilometra Trackera

Tracker se može postaviti pravolinijski ili kao talas, a što je najvažnije svi njegovi moduli se mogu povezati zajedno u beskrajnu fluidnu svetlosnu liniju kako bi se ispratile horizontalne i vertikalne krivine. Napravljen je da se bukvalno savija sa plafonom kako bi pratio različite radijuse plafona ili zida.

Ono što će inženjeri sigurno ceniti jeste da sa ovim svetlosnim rešenjem nema dodatnog opterećenja na konstrukciji plafona, ne zahteva rezanje glavnih plafonskih profila, pa zato Tracker ne slabi nosivost glavne konstrukcije plafona.

Tracker ne slabi nosivost glavne konstrukcije plafona

Tracker je napravljen da se bukvalno savija sa plafonom kako bi pratio različite radijuse plafona ili zida.

Prednost ovakvog svetlosnog rešenja prepoznali su TC BEO Shopping centar Zvezdara gde je Intra-lighting zajedno sa njihovim partnerima instalirao čak dva kilometra Trackera! Zahvaljujući fleksbilnosti, Tracker je omogućio arhitektama ili dizajnerima rasvete da na ovom projektu pokažu svoju kreativnost na najbolji mogući način.

Tracker je omogućio arhitektama da na ovom projektu pokažu svoju kreativnost na najbolji mogući način; Foto: Miloš Martinović

Lona – rasveta za sve prilike

Međutim, na projektu TC BEO Shopping centar pažnju su privukle i druge svetlosne pozicije koje su se savršeno uklopile u kompletno enterijersko rešenje. Pre svega tu je Lona, svetiljka koja je raspoloživa u brojnim varijantama, dimenzijama i načinima montaže što omogućava njene razne primene. Njena prednost je da se u isto vreme može i stopiti sa enterijerom, ali ako je to potrebno, i da se ona sama istakne, što je čini prikladnom za razne prostore.

Lona; Foto: Miloš Martinović

Kalis – bezbroj mogućnosti kombinovanja

Dalje, tu je Kalis – univerzalna i fleksibilna svetiljka kojom se čak i ponavljanjem može postići individualnost i originalnost na projektima. Zgodno kod Kalisa je što i osnovni oblik omogućava stvaranje bezbroj uzoraka i  mogućnosti kombinovanja – upravo kako je to urađeno u ovom projektu u Beogradu.

Kalis; Foto: Miloš Martinović

Pipes – usmeravanje pažnje

Za kraj, ali ništa manje važan, tu je Pipes. U pitanju je reflektor jednostavnog oblika, neutralan i široko primenjiv. Zahvaljujući raznovrsnosti primena, sjajnim performansama i visokoj efikasnosti, Pipes ima moć da usmeri pažnju i stvori posebnu atmosferu u prostoru što je posebno bitno u jednom tržnom centru.

Pipes; Foto: Miloš Martinović

Saznajte više

Ukoliko želite da saznajte više ovoj rasveti, posetite sajt kompanije Intra-lighting ili direktno kontaktirati na telefon 011 269 8 476, 064 64 73 897 , kontakt osoba Vladimir Tucić.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

Ostavite odgovor

Obavezna polja *