Gradi se nova zgrada uz PMF u Novom Sadu; Foto: Facebook
Konkursi

Traži se projektant nove zgrade Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Planira se izgradnja objekta od oko 5.000 kvadrata sa toplom vezom sa postojećom zgradom PMF-a u Novom Sadu.

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu kao investitor raspisuje javnu nabavku za izrada projektno-tehničke dokumentacije potrebnih za izgradnju nove zgrade Departmana za geografiju turizam i hotelijerstvo (DGTH).

Površina novoplaniranog objekta leži na osnovi 54 x 18 metara. Broj zaposlenih na DGTH iznosi 110 lica, dok je broj studenata na svim nivoima studija 1.300.

Planirani objekat od oko 4.500-5.000 m2 treba treba da ima savremeni arhitektonski izraz i da ostvari kvalitetnu komunikaciju sa okruženjem, kako na nivou partera, tako i u prostornoj kompoziciji, navodi se u tenderu.

Lokacija nove zgrade DGTH u Kampusu

Objekat treba da načinom oblikovanja daje utisak jedinstvene i harmonične celine sa drugim objektima PMF-a.

Za potrebe izgradnje nove zgrade DGTH potrebno je izvesti pregled lokacije i sagledavanje potencijala lokacije i mogućih mesta priključaka na infrastrukturu. Izvršiti potrebna geodetska snimanja i istražne geotehničke radove. Na osnovu navedenih radova izraditi Projektno tehničku dokumentaciju, navodi se u tenderu.

Objekat treba da načinom oblikovanja daje utisak jedinstvene i harmonične celine sa drugim objektima PMF-a, a sopstveni identitet može formirati različitim kompozicijama primenjenih detalja, materijala ili elemenata oblikovanja.

Ravni krov i zadržavanje zelenila

Prilikom projektovanja moguće je planirati prepuste na fasadama, oluke i olučne vertikale postavljati tako da ne narušavaju izgled fasadne površine, dok krov planiranog objekta izvesti kao ravni, piše u javnoj nabavci.

Takođe, treba formirati toplu vezu između ovog objekta i postojećeg objekta PMF-a. Prilikom projektovanja i izgradnje obavezno voditi računa o postojećem zelenilu i zadržati ga u najvećoj mogućoj meri, a u slučaju uklanjanja postojećeg zelenila.

Javna nabavka

Svu dokumentaciju za javnu nabavku možete preuzeti ovde.

Srodni link:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *