Treća ŽAD izložba
Dešavanja

Treća izložba ženskog arhitektonskog stvaralaštva

Izložba će biti održana od 3. do 9. decembra u prostoru RTS Kluba u Hilandarskoj 2.

Nakon uspešno održane dve izložbe, u Mikser House-u 2017. i Galeriji Gradske opštine Vračar 2018, Žensko arhitektonsko društvo ŽAD organizuje treću izložbu ostvarenja svojih članica, u cilju povećanje vidljivosti žena arhitekata, kao i prezentaciju raznovrsnosti radova, istraživanja, aktivnosti i projekata kojima se bave i koje stvaraju žene arhitekte.

Tema višeslojnosti omogućava nam da ove godine prezentujemo novije radove naših članica u čitavom spektru različitih kategorija i delatnosti.

VIŠESLOJNOST je karakteristika arhitekture, a uspešna arhitektonska dela komuniciraju na različitim nivoima – od funkcionalnog, preko konstruktivnog, do estetskog. Razmatranje različitih slojeva programa i oblikovanja objekata i javnih prostora integralni je deo procesa projektovanja. Ali, i sama struka je višoslojna – umesto tradicionalne jednoobrazne slike Arhitekte, današnju arhitekturu stvaraju različite osobe. a žene prednjače u reprezentaciji drugačije slike naše struke. Ova tema omogućava nam da ove godine prezentujemo novije radove naših članica u čitavom spektru različitih kategorija, ali i različitih drugih delatnosti, kaže Prof. dr Eva Vaništa Lazarević, arhitektica i predsednica ŽAD-a.

Izložbu će pratiti koktel i prateće manifestacije u toku tih 6 dana, a tačan program dešavanja će biti objavljen naknadno.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *