Da li vam je poznat ovaj čovek? (Foto: Alternatino)
Arhitektura

Upoznajte „arhitektu“ koji stoji iza najružnijih zgrada na svetu (VIDEO)

„Arhitektura počinje od jedne misli, od sna, od jedne linije. Ali onda je izgradite i odjednom san možete da dodirnite, ona postaje stvarna“, kaže samoproklamovani genijalac, arhitekta Gerhard Fjuck na samom početku novog kratkog filma o svetskoj arhitekturi.

Isprva, pomislili biste možda da se radi o trejleru za pravi dokumentarac o arhitekti na vrhuncu karijere, ali ubrzo shvatamo da se ovde ipak radi o dobro osmišljenoj parodiji, a da je Gerhardt Fjuck ipak izmišljeni lik.

U skeču ljubitelji Fjuckovog rada pričaju o njegovim „istaknutim“ delima među kojima se nalaze i tri najupečatljivije zgrade u Njujorku – a upečatljive su po tome što su izuzetno ružne i nepraktične.

Ruku na srce, sve što Fjuck izgovara u ovom lažnom trejleru praktično zvuči kao nešto što neke nadobudne arhitekte izgovaraju u stvarnosti, samo je izvrnuto naopačke. Osim toga, postoje brojni drugi detalji koji otkrivaju da je lik Fjucka zasnovan na arhitektama iz stvarnog života. Za početak, tu je opsesija kafom i obavezna crna rolka bez koje arhitekta ne može biti arhitekta.

„Kad uđete u Gerhardtovo okruženje, želim da nešto osetite. Želim da se osećate kao da ste izazvani. Ispitivani u policiji. Umorni. Želim da se osećate kao da vas lično mrzim, jer to jeste tako“ – Gerhardt Fjuck.

Tu je i opsesija kafom kao i obavezna crna rolka bez koje arhitekta ne može biti arhitekta.

Skeč inače potpisuje glumac komičar Arturo Castro, nova zvezda zabavnog kanala Comedy Central. Njegova serija Alternatino with Arturo Castro, između ostalog, na zabavan način prikazuje dogodovštine iz života latino-američkih milenijalaca u današnjem Njujorku. Aartura Castra ovdašnja publika najbolje zna iz krimi serije Narcos. Na kraju, pogledajte pomenute skeč i obavezno nam javite na koga vas Fjuck neodoljivo podseća:

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *