Aktuelno, Nameštaj i oprema

Upravljajte Gorenje aparatima putem mobilnih telefona

Gorenje je ove godine nastupilo na jednom od najvećih međunarodnih sajmova elektronike i kućne tehnike IFA 2010, koji se održao u Berlinu od 3. do 8. septembra.

Na ovogodišnjem jubilarnom 50. sajmu Gorenje je premijerno predstavio  aplikaciju GreenConnected koja omogućava daljinsko upravljanje inteligentnim kućnim aparatima. Gde god da se nalazili, korisnici mogu jednostavno putem bilo kog uređaja sa Wi-Fi interfejsom (mobilni telefon, PDA, iPod Touch, laptop i drugi) da prate status aparata i upravljaju njime.

U aplikaciju je integrisan i inovativni koncept za uštedu energije PowerManagement koji u skladu sa radom aparata optimizuje potrošnju električne energije i svodi je na minimum. I korisnički interfejs za mašine za pranje veša je poboljšan tako da omogućava još veću uštedu energije. On će ubuduće sugerisati korisniku da izabere najekonomičniji program za pranje u skladu sa količinom veša i stepenom zaprljanosti.

Novi energetski razred „A+++“

Gorenje je predstavio i novu generacija rashladnih uređaja u do sada nepostojećem energetskom razredu A+++. Zahvaljujući najsavremenijim sistemina hlađenja i izolacije, štede 60% više energije u odnosu na rashladne aparate klase A.

Povodom rođendanskog jubileja, Gorenje je predstavilo i kolekciju kućnih aparata Gorenje Simplicity Moonlight u limitiranom izdanju. Prisutne su odluševile i prestižne kolekcije Gorenje by Karim Rashid, linija Gorenje Retro u novim bojama, kao i kolekcija Gorenje Simplicity za koju je Gorenje dobilo nagradu Plus X Award u kategoriji “jednostavnost korišćenja”. Za sledeću godinu predviđeno i lansiranje nove kolekcije Gorenje Pininfarina Titanium koja predstavlja nastavak saradnje sa čuvenim dizajn studijom Pininfarina.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *