Dešavanja

Večeras otvaranje Gazele

Svih šest traka na mostu Gazela biće otvoreno za saobraćaj u 19 časova. Ovaj most, sagrađen pre 41 godinu, dnevno pređe oko 160.000 vozila. Ovo je njegova prva rekonstrukcija.

Na beograskom mostu „Gazela“ danas u 19.00 biće pušteno u saobraćaj svih šest kolovoznih traka, najavilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Agenciji Beta je u Javnom preduzeću Putevi Srbije rečeno da su završeni radovi na rekonstrukciji glavnog raspona mosta, a da će radovi na delovima konstrukcije ispod mosta biti nastavljeni bez ometanja saobraćaja.

Kako je ranije rečeno, očekuje se da će kompletna rekonstrukcija mosta „Gazela“ biti završena do februara 2012. godine.

Rekonstrukcija mosta „Gazela“, preko koga dnevno predje oko 160.000 vozila, počela je u martu 2010. godine i to je njegova prva obnova od izgradnje pre 41 godine.

Glavni izvodjač radova na rekonstrukciji mosta, koja košta više od 50 miliona evra, jeste austrijska kompanija Štrabag, a podizvodjači su firme iz Srbije.

Most „Gazela“, preko reke Save, gradjen je od 1966. do 1970. godine kao deo autoputa kroz Beograd. Autoput preko Gazele je deo panevropskog koridora 10 kroz Srbiju.

Putevi Srbije su najavili da će otvaranju svih šest kolovoznih traka za saobraćaj prisustvovati gradonačelnik Beograda Dragan Djilas, generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i predsednik UO tog javnog preduzeća Zoran Lilić.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *