Izdvojeno, Regionalni projekti

Vila u Osijeku u kojoj se i voda u bazenu greje geotermalnom energijom

Na površini od oko četiri hektara prostire se vila u kojoj su računi za grejanje i hlađenje prostorija praktično nula.

Projekat vile pod imenom Π, koja se prostire na 1.393 kvadrata, potpisuje arhitekta Oliver Grigić. Ideja je bila da se napravi kuća koja će služiti i familiji ali i brojnim gostima, prijateljima i poslovnim partnerima. Zbog toga je vila podeljena na tri dela: privatni deo, koji je dostupan samo porodici, rekreativni deo i deo s bazenom koji je dostupan svima koji su u kuću pozvani.

osijek-geotermalna-energija-bazen-13

Veliki plac pošumnjen je rastinjem koje je odabrala firma Dieona a oni su zaslužni i za gradnju biobazena čija se voda pročišćava prirodnim putem.

osijek-geotermalna-energija-bazen-11

Kuća nudi vrhunski komfor s minimum energetskih potreba. Geotermalna energija iz 12 bunara koristi se grejanje i hlađenje cele kuće uključujući i za zagrevanje vode u natkrivenom bazenu.

osijek-geotermalna-energija-bazen-01osijek-geotermalna-energija-bazen-10 osijek-geotermalna-energija-bazen-09 osijek-geotermalna-energija-bazen-08osijek-geotermalna-energija-bazen-02 osijek-geotermalna-energija-bazen-03 osijek-geotermalna-energija-bazen-05 osijek-geotermalna-energija-bazen-06 osijek-geotermalna-energija-bazen-12 osijek-geotermalna-energija-bazen-04

Foto: Marin Topić

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *