Da li je ovo rešenje i za buduće sajmove?
Dešavanja

Virtuelni Milano: Čuvena nedelja dizajna će se zbog pandemije održati digitalno

Virtual Milan će se održati u periodu od 20. do 24. aprila… na našim kompjuterima i telefonima. 

Budući da je usled širenja koronavirusa već otkazan Sajam nameštaja u Milanu i Bijenale u Veneciji, ali i svi veći skupovi i događaji, popularna dizajnerski sajt Dezeen odlučio je da napravio digitalnu platformu Virtual Milano koji će omogućiti brendovima da ipak lansiraju svoje dizajnerske proizvode koje su svakako namenili da predstave na Milanskoj nedelji dizajna.

Tako će se ova poznata dizajnerska smotra prvi put odigrati u onlajn svetu.

Salone del Mobile je odložen kao i Nedelja dizajna u Milanu. Da li je ovo pravo rešenje?

Većina sajamskih aktivnosti se može odvijati preko video konferencija, live streaminga i virtualne realnosti.

Iz Dezeena ističu da su trenutno u pregovorima sa brojnim brendovima koji traže način da predstave svoje proizvode u trenutku kada je na snazi pandemija virusa, čije je jedno od najvećih žarišta baš u Italiji.

Tokom proteklog meseca organizatori Salone del Mobile su objavili da se ovaj događaj odlaže za period od 16. do 21. juna. Međutim, mnogi brendovi su u dilemi da li bi trebalo da odlože lansiranje svojih proizvoda do tog perioda ili da se fokusiraju na neki drugi sajam. Imajući u vidu da se koronavirus rapidno širi celim svetom, neminovno je da će i preostali predstojeći sajmovi biti odloženi.

„Razmatrali smo na koji način da prikažemo proizvode i enterijere koristeći 3D rendere i virtuelnu realnost ili koristeći live streaming, kako ne bismo morali da putujemo.“ – kažu dizajneri iz Note Design Studio.

Alternativna digitalna rešenja

Dezeen kao platforma, koja je medijski pokrovitelj Salona nameštaja u Milanu, mogla bi u ovom slučaju da odigra značajnu ulogu. Većina sajamskih aktivnosti se može odvijati preko video konferencija, live streaminga i virtualne realnosti. Kroz Virtual Milano, iako su van granica Italije, onlajn posetioci će moći da imaju uvid u ponudu novih proizvoda svetskih brendova.

Li Edelkoort, koja se bavi prognozom trenutne situacije, rekla je za Dezeen da će događaji u svetu tokom trajanja pandemije morati da budu zamenjeni alternativnim digitalnim rešenjima.

„Svi koji planiraju javne događaje u narednim mesecima, mogu već danas prestati da se organizuju i početi da pronalaze inovativne načine za drugačiji način komunikacije i prenošenje informacija.“ – istakla je Li.

Upitan Sajam građevinarstva u Beogradu?

Slična situacija je i u Srbiji gde su već otkazani brojni događaji i skupovi. Pred nama je Sajama građevinarstva koji bi trebao da se održi od 22. do 25. aprila ali je pitanje da li će zbog pandemije to biti moguće.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *