Sedište Bijenala u Veneciji
Aktuelno

Odloženo Bijenale u Veneciji zbog koronavirusa

Međunarodna izložba arhitekture u Veneciji će se umesto u maju, održati u avgustu 2020. godine i trajaće samo tri meseca. 

Organizatori Bijenala objavili su danas da će se izložba održati od 29. avgusta do 29. novembra. Odluka je donesena u skladu sa odlukom vlade Italije u cilju smanjivanja mogućnosti proširenja zareza koronavirusom.

„Novi datumi Bijenala arhitekture utvrđeni su kao rezultat nedavnih mera predostrožnosti na temu mobilnosti koje su preduzele vlade sve većeg broja zemalja sveta“, piše na sajtu La Biennale di Venezia.

Bijenale 2020. održaće se od 29. avgusta do 29. novembra pa će umesto sedam, trajati samo tri meseca.

Međunarodna izložba arhitekture trebalo je da se održi od 23. maja do 29. novembra, pa će umesto sedam trajati samo tri meseca.

Iz organizacije napominju da kraće odlaganje od ovoga nije moguće zbog „kompleksnosti organizacione mašinerije“ i moguće odsutnosti nekih od najvažnijih izlagača.

Uticaj na našeg predstavnika

Kustos Hašim Sarkis takođe je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da se izložba odloži. Sarkis je Bijenale 2020 izabrao temu „Kako ćemo živeti zajedno„, a Srbija je izabrala svog predstavnika koji u fokus stavlja budućnost Bora. To je rad pod imenom „Osmi kilometar“ čiji autori će sada morati drugačije da se organizuju oko postavke.

Predviđanja su bila da će ovaj događaj privući 250.000 posetilaca.

Koronavirus odložio je mnoge događaje pa tako i čuveni sajam nameštaja Saloni del Mobile 2020 koji je trebao da se odžri ovog aprila u Milanu.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *