Westin i Autograph Collection iz lanca američke hotelske kompanije Marriott
Novi objekti

U Vranjsku Banju stižu dva luksuzna hotela iz lanca Marriott

Kompanija Millennium Resorts izgradiće kod Vranja hotele Westin i Autograph Collection iz lanca američke hotelske kompanije Marriott.

Ovo će biti najveći projekat na Balkanu kompanije Marriott International i najveća investicija u turizam Millennium Resortsa.

– Investicija Milllennium Resortsa u turizam i Vranjsku Banju, u vrednosti od 90 milion evra, obuhvatiće dva hotela, Westin 4* i Autograph Collection 5* kategorizacije, a sve će biti deo značajnog hotelskog kompleksa u kome će se nalaziti još i medicinski centar Sofka, apartmani, vile i bungalovi, koji će se graditi u sledećim fazama, a plan je da sve bude gotovo do 2026. godine – navode iz kompanije za eKapiju.

SPA centar u Westinu na 4.000 kvadratnih metara imaće izdvojen deo koji će biti namenjen samo damama.

Plan je da uskoro počne gradnja hotela Westin, koji će imati četiri zvezdice i predstavljaće „jedan od najmodernijih hotela u Srbiji“. Plan je da prve goste dočeka već 2023. godine.

Prostiraće se na površini od 40.000 kvadratnih metara na 8 spratova, a raspolagaće sa 190 soba i apartmana, kongresnim centrom koji će moći da primi 600 gostiju.

SPA centar u hotelu Westin prostiraće se na 4.000 kvadratnih metara i biće pozicioniran na dva nivoa. Ono što će ga činiti jedinstvenim jeste što će imati izdvojen deo koji će biti namenjen samo damama, „lady SPA„, po čemu će biti izuzetan u Srbiji i u ovom delu Evrope.

Još jedna specifičnost jeste što će u hotelu biti i 20 SPA soba koje će imati pristup sopstvenom otvorenom bazenu.

Atraktivna lokacija

– Zbog svoje dobre lokacije, Vranjska Banja je najbliža banja autoputu u Srbiji i nalazi se na samo 5 kilometara od autoputa Beograd-Skoplje. Sa novim hotelskim kapacitetima modernih rešenja, banjski turizam moći će da ponudi novi nivo usluge i odgovoriće na potrebe turista kako iz zemje, tako i inostranstva. Ovom investicijom Millennium Resorts ulaže u dalji razvoj srpske privrede i turizma, u želji za ponovnim vraćanjem na turističku mapu Vranjske Banje, ne samo u Srbiji, već i u Evropi – kažu iz ove kompanije.

Voda temperature od 94° do čak 110°C, kapaciteta 140 litara u sekundi, izbija na površinu zemlje iz desetak izvora.

Vranjska Banja je banja sa jednim od najtoplijih izvora mineralne vode u Evropi. Voda temperature od 94° do čak 110°C, kapaciteta 140 litara u sekundi, izbija na površinu zemlje iz desetak izvora.

Značaj ove vode nije samo u visokoj temperaturi, nego i u izuzetnom lekovitom svojstvu (mineralna, bogata sumporom, blago alkalna). Uspešno pomaže u lečenju svih oblika reumatizma, neuroloških oboljenja, posttraumatskih stanja, bolesti organa za varenje, ginekoloških i kožnih oboljenja.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *