Dešavanja

Za Kustu ne važi Zakon o javnim nabavkama

Vlada Republike Srpske donela je odluku kojom korisnika sredstava za izgradnju prve faze izgradnje „Andrićgrada“ u Višegradu oslobađa primene Zakona o javnim nabavkama BiH

Dopuna ranije odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava objavljena je u “Službenom glasniku RS” od 29.juna, a u njoj stoji da “u cilju realizacije projekta ‘Andrićgrad’, koji je od republičkog značaja, za nabavku robe i usluga korisnik sredstava nije dužan da primjenjuje pravila i postupke definisane odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH“.

Radovi na izgradnji „Andrićgrada“ u Višegradu počeli su 28.juna, ali se u najnovijoj odluci Vlade RS-a ne obrazlože u kojim zakonskim propisima je ona utemeljena, odnosno kako Vlada RS može neku pravnu osobu osloboditi poštivanja propisa na nivou BiH, objavio je danas banjalučki portal “capital”.

Istom odlukom, Vlada obavezuje lokalne zajednice, javna preduzeća i neka ministarstva da daju novac za ovaj projekt.

“Vlada RS-a će putem resornih ministarstava, javnih preduzeća i jedinica lokalne samouprava, a u okviru svojih prava, preduzeti aktivnosti i dati doprinos na obezbjeđenje ukupnih sredstava u iznosu od 4.425.730 KM, prema programu za prvu fazu realizacije projekta „Andrićgrad“ u 2011. godini“, navodi se u odluci.

Projekt izgradnje “Andrićgrada” realizira se po ideji režisera Emira Kusturice, a prema ranijim najavama koštat će oko 30 miliona maraka.

Vlada Republike Srpske, firma Emira Kusturice “Lotika” i Općina Višegrad ranije su formirale i zajedničko preduzeće “Andrićgrad”, a većinski kapital ima taj režiser.

(eNovine)

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. veseli

    E kusto, kusto, bole tebe uvo.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *