Arhitektura

Završena prva kuća u naselju koje će svojim dizajnom imitirati prirodu

Ovih dana javnosti je prikazana prva kuća planiranog naselja koje će svojim dizajnom imitirati brdoviti teren Tajvana.

Poznati arhitektonski studio BIG predstavio je prvi deo svog projekta Hualien Residences, čiji je koncept zasnovan na ideji da se očuva i unapredi lepota okolne prirode. Prvi objekat veličine 1.000 kvadratnih metara trebalo bi da široj javnosti, a samim tim i potencijalnim vlasnicima, predstavi pogodnosti koje bi im bile pružene ukoliko bi živeli u ovom naselju.

Hualien Residences 01

Sledeća faza projekta trebalo bi da počne 2016. godine, dok se završetak čitavog projekat očekuje 2018. godine, piše Designboom.

Hualien Residences

Hualien Residences nalazi se na pet kilometar od grada Hualien i planirano je da postane vikend naselje, koje će budućim vlasnicima omogućiti aktivan i društveno kvalitetan život van grada.

Hualien Residences 03

Imitirajući okolni pejzaž, BIG je projektovao sistem objekata čije se zelene krovne površine, trakasto i naizmenično, pod različitim uglovima uklapaju u okruženje, imitirajući planinske krajolike Tajvana.

Hualien Residences 04

Prva kuća planiranog naselja opremljena je nameštajem firme KiBiSi, koji je pretežno skandinavskog dizajna, ali ujedno prati i „brdovitu“ strukturu objekta.

Hualien Residences 05

Hualien Residences 06

Hualien Residences 07

Foto:  Jinho Lee

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *