Ova kuća u Vankuveru maksimalno iskorišćava prednost placa koji gleda ka moru zahvaljujući staklenim kutijama koje štrče iz gabarita objekta.

Džaba vam kuća s dobrim pogledom ako nemate sobe koje će to i iskoristiti! To znaju i arhitekti iz  studija Splyce Design koji su upravo iz tog razloga kuću na tri sprata napravili u staklu i to sa istrurenim delovima kako bi maksimalno iskoristili potencijal placa. Kako bi i trpezarija dobila spektakularan pogled na okean, ona je smeštena u staklenu kutiju koja se konzolno oslonja preko čeličnih nosača dužine 4,5 metara.

konzolna-trpezarija-02

Korist ovakvog rešenje je dvostruka: Em što je još jedna, unutrašnja prostorija, dobila dobar pogled na okean, em što je igrom masa dobijena zanimljiva fasada.

konzolna-trpezarija-11

Maksimalan prodor svetlosti omogućen je u i komunikacionoj zoni: Dvokrako stepenište zavšrava se staklenim plafonom.

konzolna-trpezarija-12

Enterijer kuće urađen je minimalistički uz obilato korišćenje poliranog natur-betona i drvenih obloga koji su tu da utople atmosferu.

konzolna-trpezarija-03 konzolna-trpezarija-04 konzolna-trpezarija-05 konzolna-trpezarija-06 konzolna-trpezarija-07 konzolna-trpezarija-08

I kupatilo je veoma neuobičajeno. Naime, brušeni granit je iskorišćen kao klupica ali i kao obloga za WC šolju.

konzolna-trpezarija-09

konzolna-trpezarija-10