Aktuelno, Konkursi

U Londonu se grade plutajuća sela

Na površini od 15 hektara iz vode će nići prvo plutajuće selo u Engleskoj.

Iako je ovaj koncept relativna novost u Velikoj Britaniji, ideja plutajućih sela pokazala se vrlo popularna u Holandiji, zemlji koja se iz godine u godinu bori sa stalnim promenama visine mora. Nije ni čudo što je na konkursu pobedio arhitektonski studio dRMM upravo iz Holandije. Plan izgradnje plutajućeg sela u Londonu napravljen je po uzoru na plutajuće naselje Ijburg u blizini Amsterdama, piše CroEnergo.

royal-docks-london-visual-2

Budući stanovnici odigraće važnu ulogu u kreiranju izgleda budućeg naselja. Chris Brown, direktor komapnije Carillion Igloo Genesis, izjavio je:

„Živeti u plutajućoj kući koju ste sami osmislili san je mnogih. Kombinovanjem iskustva u izgradnji plutajućih domova naših holanskih kolega zajedno sa našom ponudom kuća izgrađenih po meri nadamo se da ćemo te snove pretvoriti u stvarnost. Ovaj deo Londona raste iz dana u dan, a mi verujemo kako ćemo izgradnjom plutajućeg sela sa pijacom, kreativnim prostorima i jedinstvenim domovima istočni London dodatno oživeti i učiniti još atraktivnijim mestom za stanovanje“.

royal-docks-london-visual-3

Kuće zajedno s temeljima biće izgrađene na drugom mestu a potom će biti prebačeni na potrebnu lokaciju. Razvoji tim najavljuje kako bi izgradnja trebala krenuti krajem 2015. godine.

Pročitajte i kako izgleda plutajuća kuća u Izraelu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *