U ovom kancelarijskom prostoru otvorenog koncepta, drvo, beton i sitni kamen bele boje korišćeni su kako bi definisali delove prostora prema nameni.

Ovaj podrumski prostor zapravo je sedište reklamne agencije AKQA a za njen novi enterijer bio je zadužen studio Torafu Architects iz Tokija. Pozadina ovog enterijera odiše industrijskim dizajnom, sa otkrivenim instalacijama, i sirovom rasvetom. Pod ovog nivelisanog kancelarijskog prostora je od poliranog betona.

Kancelarija otvorenog koncepta 03

Recepcija se nalazi na uzdignutoj betonskoj platformi, s povoljnim pogledom na okruženje.

Kancelarija otvorenog koncepta 02

Da bi se podstakla što bolja saradnja zaposlenih, radne zone su u u nižim zonama organizovane u potpuno otvorenom konceptu. Ovim prostorom dominiraju dugački stolovi.

Kancelarija otvorenog koncepta 04

Jedini zatvoreni delovi su sobe za sastanke. One su staklenim površinama odvojene od ostatka prostora i njihov pod prekriven je plavim tepisima kako bi se na još jedan način napravila razlika od ostatka enterijera koji je u betonu i drvetu.

Kancelarija otvorenog koncepta 05

Prirodna svetlost dolazi iz dvorišta, čiji je obodni deo prekriven belim sitnim kamenom.

Kancelarija otvorenog koncepta 06

Ideja Torafu arhitekti bila je i da naprave malo zadovoljstvo za zaposlene, postavivši im koš na pokretenu skelu, na kom će se zabavljati tokom pauze.

Kancelarija otvorenog koncepta 07

Foto: Daici Ano

Pogledajte još zanimljivih kancelarijskih prostora.