Pink i mint zelena boja čine okosnicu enterijera; foto: Amit Design Studio
Enterijeri

Samo dve boje su bile potrebne da se kreira razigran enterijer kafića

Osim s pastelnim bojama, arhitekte su se pri oblikovanju enterijera u Izraelu vešto koristile i metalnom mrežom da bi na kraju dobile ambijent koji je neodoljiv.

Amit Design Studio nedavno je završio projekat enterijera organskog kafea Bana, u Tel Avivu. S postojećom podlogom u formi ogoljenih zidova od opeke, arhitekte su uz mali broj različitih materijala napravili razigran, svetao i prijatan prostor. Centralni element kafea je dugačak šank, koji je ujedno i radna površina, koja je obložena granitom u svetlosivom tonu, piše Contemporist.

Pink i mint zelena boja na vratima, prozoru i žičanim nosačima čine okosnicu ovog dopadljivog enterijera

Čitavom dužinom iznad šanka proteže se viseći držač za biljke izveden od mint zelene metalne mreže.

Istom mrežom, ali u pastelno roze boji, prekriveni su zidovi iza šanka, na način da nose čitav sistem polica za začine i voće.

Zahvaljujući ovakvom dizajnu mrežnih rešetki, kukice sa držačima za police se lagano moru premeštati u zavisnosti od trenutnih potreba za skladištenjem voća i začina.

Prostor za sedenje

Nasuprot radnoj površini, pozicioniran je prostor za sedenje. Uz same prozore su šank i visoke stolice, dok su kružni manji stolovi i oni veći sa klupama, skladno raspoređeni u ostatku prostora, takođe uz liniju zida sa prozorima.

Visoki prozori, kao i visoko pozicionirana tavanica kafea, doprinose prozračnosti i otvorenosti ovog enterijera površine 72 kvadratna metra.

Foto: Amit Design Studio

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *