Dodaci na fasadi ili mural? Foto: Mr.June
Arhitektura

Kako bivši hip hoper muralima s optičkim varkama menja arhitekturu objekata

Fantastični geometrijski murali jednog američkog umetnika dali su starim objektima ne samo novi izgled, nego i na prvi pogled potpuno novu formu.

Počev od 1985. godine umetnik David Louf, poznatiji kao Mr. June, kreirao je niz urbanih intervencija u gradovima širom sveta. Međutim, njegovi poslednji radovi u formi murala koji utiču svojom trodimenzionalnošću na percepciju posmatrača, potpuno su izmenili predmetne arhitektonske objekte.

Roterdam, Holandija

Oslanjajući se na postojeće arhitektonske elemente ali i prepreke, Mr.June stvara kreacije koje su u interakciji s okruženjem.

Bez obzira da li slika grafite, radi u svom multidisciplinarnom grafičkom studiju ili izvodi murale velikih dimenzija, Mr. June kontinuirano pokušava da spoji ljubav prema tipografiji, fascinaciju apstrakcijom i slobodan duh kulture grafita. Tako nastaju fenomenalna rešenja koja podilaze arhitekturi.

Svoju karijeru počeo je kao hip hoper, kada je u bendu pored pevanja i igre bio zadužen za grafička rešenja propagandnih materijala. Sve ostalo je istorija!

Majami, Florida

Od grafita na zgradama, Mr. June je ubrzo shvatio da muralima može da potpuno promeni izgled zgrade. Oslanjajući se na postojeće arhitektonske elemente ali i prepreke, on stvara kreacije koje će biti u interakciji sa okruženjem.

Denver, Kolorado

Umetnik koristi laser za obeležavanje glavnih pravaca, nakon čega dalje oblikuje svoj apstraktni geometrijski dizajn koristeći boje i različite grafičke tehnike.

Helsinki, Finska

Više radova ovog umetnika možete videti na njegovoj Instagram stranici ali se sa njegovom umetnošću možete bolje upoznati zahvaljujući sledećem video-prilogu:

Izvor: This Is Colossal

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *