Softver

6 video-igara sa najboljom arhitekturom

Saznajte koje su to igre koje će vas inspirisati u daljem radu… a i dobro će vas zabaviti.

Dobro je poznato da su budžeti video-igara odavno prilično pozamašni i da se ne štedi kada je u pitanju angažovanje profesionalaca koji osmišljavaju svet igre da bude što atraktivniji. I arhitekte imaju velikog udela u kreiranju okruženja a proces stvaranja video-igara ostavlja im mogućnost da puste maštu na volju i osmisle kreacije koje u realnosti ne bi imao ko tako lako da realizuje.

Proces stvaranja video-igara ostavlja arhitektama mogućnost da puste maštu na volju. Otuda i ovako zanimljive kreacije!

 

Pogledajmo zajedno koje su to igre koje će vas oduševiti svojom arhitekturom:

1. Minecraft

Igračima je data sloboda da kreiraju svoje arhitektonske fantazije na način na koji oni to žele i umeju. Samo nebo je granica u kreiranju građevina slagajući blok po blok. Ukoliko želite da proverite kako bi vaša zgrada ugrubo izgledala, to možete uraditi i u Minecraftu a SketchUp-u i 3DS-u dajte malo oduška. Pogledajte još arhitektonskih kreacija u Minecraftu.

2. BioShock

BioShock je poznata FPS igra koja igrača stavlja u ulogu junaka koji treba da reši misterije u fantastičnom svetu. Stepen razrađenosti arhitekture objekata, urbanog planiranja i pejzažnog uređenja je na neverovatnom nivou! Steampunk estetika sigurno vam može poslužiti kao inspiracija ali će vam i pariti oči dok budete igrali ovu sjajnu igru.

3. Assassin’s Creed

Ljubitelji klasične arhitekture će u ovoj igri pronaći sve što su ikada tražili: da se veru po poznatim objektima kao što su Notrdam, palata Vekio, Duomo i slično. Ova igra nedavno je i ekranizovana u istoimeni film.

4. Mirror’s Edge

Za razliku od Assassin’s Creeda, u kojem ste u ulozi tihog ubice, Mirror’s Egde vas stavlja u ulogu kurira osetljive pošte kojeg svi žele da vide dva metra ispod zemlje. Ono što krasi ovu igru, koja će uskoro dobiti nastavak, jeste savremena arhitektura svedenog dizajna sa puno betona, stakla i čelika. Naša topla preporuka!

5. Borderlands

Radnja ove igre smeštena je na fiktivnu planetu u kojoj igrači imaju zadatak da pronađu i otkriju vanzemaljske strukture. Ukoliko želite da uživate u egzotičnoj arhitekturi koja će vas nadahnuti u vašem novom futurističkom projektu, onda je ovo pravi naslov za vas!

6. SimCity

Naravno, ne smemo zaboraviti na nepravaziđenu igru pozidanja gradova – SimCity! Ova igra poslužiće vam kao kolokvijum iz urbanizma jer ćete u njoj morati voditi računa o svim aspektima koji čine jednu naseobinu, grad ili megalopis. Više o ovoj urbanističkoj igri možete pronaći ovde.

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *