Arhitektura

Školski autobus pretvoren u putujući hostel

Tročlana porodica pretvorila je autobus u kuću putujuću u koju primaju sve oni koji su voljni da im se pridruže u njihovoj avanturi.

Nomadi svetskog ranga, kako sebe nazivaju Valerija Kuk i Tim Bufe, su od starog školskog autobusa napravili pravu malu ekološku kuću na točkovima. Autobus napajan solarnom energijom dom je tročlane porodice na njihovom trogodišnjem putovanju oko sveta, a pritom su i voljni da pokupe sve goste usput.

Električna energija dobija se preko solarnih panela postavljenih na krovu autobusa.

 

Projekat redizajna autobusa od klasičnog prevoznog sredstva do putujućeg hostela koštao je oko 30.000 evra, piše Inhabitat.

Proces renoviranja autobusa razvijao se u ekološkom duhu. Korišćena je vuna kao izolazioni materijal koja ne samo da omogućava da u autobusu bude toplo i prijatno, već i dobro reguliše vlagu prilikom učestalih prelaza iz hladnih u tople predele.

Električna energija dobija se preko solarnih panela postavljenih na krovu autobusa. Domaćini su se potrudili što su bolje moglu da njihovi gosti uživaju u putovanju koje je 100% bez prisustva ugljenika.

Putujući hostel raspolaže sa šest ležajeva, a gosti mogu da koriste i mini-kuhinju gde se mogu poslužiti kafom ili čajem.

Nomadski autobus trenutno se nalazi na turneji po Tirolu i svi koji su zainteresovani mogu im se priključiti… ukoliko ima slobodnih mesta.

U cenu od 58 evra za noć uključene su osnovne pogodnosti kao što su posteljina i peškiri, ali i domaći organski doručak i večera.

Na sajtu pokretnog hostela, na kojem možete bukirati svoje mesto, naznačena je mogućnost da se u avanturu upuste i deca ali i psi jer i sami domaćini imaju malo dete i psa koji je prijateljski nastrojen prema deci.

Ukoliko se odlučite na ovu avanturu, srećan vam put!

Srodni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *