Arhitektura

7 najboljih podkasta od arhitekata za arhitekte

Kako postati arhitekta, kako dobiti posao i kako razviti biznis? Odgovori su tu – samo treba da slušate!

Slušate muziku dok se vozite autobusom ili tramvajem? To vreme biste mogli skratiti i tako što ćete čuti nešto novo o arhitekturi, saznati koji su trendovi, gde ima posla i kako razviti sopstveni biznis. A najbolji način za tako nešto jeste podkast od arhitekata osmišljeni za arhitekte. Ovo je 7 najboljih podkasta koje je Brandon Hubbard odabrao za Architect’s Guide.

Spremni? Sve što vam treba jeste pametni telefon (Android, iPhone), internet konekcija i slušalice na ušima!

1. Kako postati arhitekta

Mark LePage je arhitekta u jednom njujorškom studiju koji svake nedelje napiše blog i napravi podkast na temu kako da arhitekte bolje rade svoj posao. Saznajte kako da uspešnije poslujete, kako da upravljate resursima, a samim tim tim i životom.

Podkast pronađite na EntreArchitect.com.

2. Šta kada postanete arhitekta?

Kako to izgleda zaista raditi u arhitekturi? Domaćin u ovom podkastu deli svoja iskustva iz realnog poslovnog okruženja i života. Ovaj podkast, koji postoji još od 2012. godine, obrađuje teme počev od projektovanja, softverskih alata, preko tema kao što su balans između posla i života pa sve do toga kako pronaći posao i kako se snaći na radnom mestu.

Podkast pronađite na archispeakpodcast.com.

3. Otvarate firmu?

Ukoliko imate firmu ili planirate da je otvorite, ovaj podkast je prava stvar za vas. Svake nedelje kalifornijski arhitekta Enoch Sears intervjuiše arhitekte i dizajnere i traži odgovore na temu kako doći do uspešnog biznisa. Na ovom podkastu saznaćete kako dobiti jake poslove i dobro ih naplatiti.

Podkast pronađite na BusinessofArchitecture.com.

4. Kako dobiti posao

Arhitekta Michael Riscica je veoma posvećen tome da pomogne mladim ljudima da polože prijemni za fakultet i da imaju uspešnu karijeru. Nakon bezbroj blogova na ovu temu, Michael je odlučio da postane podkaster i ostvari direktniji kontakt sa svojim slušaocima.

Podkast pronađite na Learn more at YoungArchitect.com.

5. Kako do licence

The Black Spectacles ARE Live Podcast može biti vaša dobra alatka koja će vam pomoći da lakše položite ARE test i postanete arhitekta s licencom. Na podkastu se obrađuju teme koje se deo testa uz pitanja iz žive publike.

Podkast pronađite na blackspectacles.com.

6. Laganije teme

Ovaj interesantan podkast obrađuje teme arhitekture, zgrada i gradova iz prošlosti, preko sadašnjosti i budućnosti. Podkast često skrene i na temu tehnologije, filma, stripova, knjiga i svega onoga što arhitekte inače u slobodno vreme interesuje.

Podkast pronađite na aboutbuildingsandcities.org.

7. Malo i o dizajnu

Dizajneri i arhitekte oblikuju svet. Zato u DnA gostuju dizajneri i arhitekte koji pričaju o arhitekturi, dizajnu ali i o temama kao što su najnoviji proizvodi, alati, softveri i slične stvari.

Podkast pronađite na kcrw.com.

Foto: Jaz KingUnsplash

Kada ste već tu, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *