Arhitektura

Ako želite da se čujete u ovom dvorištu, treba da uradite sledeću stvar

Korišćenjem heksagonalnih ploča različitih materijala oblikovane su vertikalne i horizontalne komponente ovog zabavnog dvorišta sa specijalnim sistemom razglasa.

U saradnji sa Farm Cultural Park, arhitektonska firma OFL Architecture dizajnirala je zabavno dvorište Zighizaghi u sicilijanskom mestu Favara, za italijanskog proizvođača nameštaja Milia Arredamenti, koji su ovom prilikom bili investitori ovog urbanog projekta. Posebna pažnja posvećena je tome da se glas naroda dobro čuje.

Zighizaghi dvoriste 01

Dvorište sadrži prostore za sedenje, male zelene oaze, rasvetu ali i sisteme razglasa, takođe izvedene u heksagonalnom sistemu.

Zighizaghi dvoriste 03

Stanite tačno ispod crvenih razglasnih kutija da bi se vaš glas čuo jače!

Najzanimljiviji segment parka Zighizaghi jesu šest crvenih razglasnih kutija. Ukoliko neko stane tačno ispod kutije heksagonalnih stranica, njegov govor odjeknuće nekoliko puta jače. Idealno za proteste!

Zighizaghi dvoriste 05

S namerom da se kreira prijatan gradski prostor koji bi privukao ljude, park Zighizaghi sadrži dosta drvenih heksagonalnih ploča koje formiraju male vrtove u kojima su zasađene mediteranske biljke poput  lavande i limuna, piše Contemporist.

Zighizaghi dvoriste 04

Stepenasto nivelisane drvene ploče pogodne su za odmor prolaznika ali i za zabavnu dečiju igru.

Zighizaghi dvoriste 02

Foto: Giuseppe Guarneri i Riccio Blu

Firme iz kategorije Rasveta:

Dodaj firmu u Adresar

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *