17 biroa potpisalo je otvoreno pismo u kojem se kritikuje Revit; Foto: Coolcaesar
Softver

Autodesk na meti kritika zbog „nedostatka razvoja Revita i povećanja cena“

„Zabrinutost se odnosi na sve veće troškove licenci Revita ali i nedostataka njegovog razvoja“, navodi se u otvorenom pismu Autodesku.

Zaha Hadid Architects, Grimshaw kao i Rogers Stirk Harbour su među 17 velikih arhitektonskih studija sa sedištem u Velikoj Britaniji koji su potpisali otvoreno pismo softverskoj kompaniji Autodesk kritikujući porast troškova i nedostatak razvoja njihove aplikacije Revit.

U otvorenom pismu napisano predsedniku i direktoru Autodeska Andrewu Anagnosti, opisuje se njihovo nezadovoljstvo poznatim BIM softverom za koje veruju da utiče na efikasnost njihovog poslovanja.

“Tamo gde je nekada Autodesk Revit bio rešenje koje omogućava efikasniji rad, sve više postaje ograničenje i usko grlo”, navodi se u pismu objavljeno u magazinu AEC.

„Biroi plaćaju sve više, a sve manje koriste Revit zbog njegovih ograničenja.“

Zabrinutost se odnosi na sve veće troškove licenci Revita ali i nedostataka njegovog razvoja; Foto: GoPillar Academy

Tamo gde je nekada Autodesk Revit bio rešenje koje omogućava efikasniji rad, sve više postaje ograničenje i usko grlo.

Pismo je rezultat ankete sprovedene među nekim od najvećih britanskih arhitektonskih studija, koji su u proteklih pet godina ukupno potrošili oko 18 miliona evra na proizvode Autodeska.

„Zabrinutost se odnosi na sve veće troškove licenci Revita ali i nedostataka njegovog razvoja“, navodi se u pismu.

Biroi navode kako je iznos koji troše na Revit naglo porastao u poslednjih pet godina, a proizvod nije razvijen istom brzinom.

„U periodu između 2015. i 2019. većina praksi koja je učestvovala u anketi imala je najmanje pet različitih modela licenci u igri, prelazeći od pojedinačnih licenci za proizvode do Suitea, preko Collectiona i sada, 2020. godine, do pojedinačnih licenci za korisnike“, navodi se u pismu.

„Sve u svemu, ispitanici su videli da su se troškovi povećavali i do 70% do kraja 2019.“, navodi se dalje.

„Biroi bi bili manje zabrinuti za ova povećanja troškova ukoliko bi ih se to ogledalo u poboljšanju razvoja softvera.“

Potpisnici otvorenog pisma:

Kompletna lista potpisnika izgleda ovako: AHMM, Aukett Swanke, Corstorphine + Wright, Glenn Howells Architects, PRP, Scott Brownrigg, Simpson Haugh, TTSP, Zaha Hadid Architects, Allies and Morrison, BVN Architectural Services, Fletcher Priest Architects, Grimshaw, Rogers Stirk Harbour + Partners, Sheppard Robson, Stephen George + Partners i Wilkinson Eyre Architects.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *