Softver

Napravite sami svoje teksture uz pomoć besplatne onlajn alatke

Ukoliko ste arhitekta ili dizajn enterijera sigurno i sami neretko provodite sate u potrazi za idealnom teksturom koja će se uklopiti u vašu viziju. Tom traganju je došao kraj!

Borba sa potragom adekvatne teksture naješće počinje preko Gugla, da bi se nastavila na Pinteresta, a organizovanu, pouzdanu i besplatnu bazu tekstura nije uvek lako pronaći. Ipak, na našu sreću platforma Architextures, koja je počela sa radom 2014. godine, predstavlja biblioteku visokokvalitetnih tekstura koje su aploudovali uglavnom sami korisnici mreže.

Ipak, tvorac platforme arhitekta Ryan Canning primetio je u teksture dostupne na platformi ipak nisu u potpunosti rešavale problem, te je 2019. redizajnirao Architextures. Od sada na ovoj platformi možete sami da pravite svoje teksture!

Digitalni interfejs omogućava kreiranje novih tekstura brzo, lako i efikasno, koristeći se nizom obrazaca i parametara.

Sada je ova platforma u formi interaktivnog alata gde dizajneri i arhitekte poput njega mogu da kreiraju specifične, visokokvalitetne teksture u sekundi i što je najvažnije svi ih mogu koristiti u lične i edukativne svrhe, a uz profesionalni nalog sa malom naknadom koja doprinosi daljem razvoju alata, , piše ArchDaily.

Digitalni interfejs omogućava stvaranje novih materijala brzo, lako i efikasno, koristeći se nizom obrazaca i parametara. Korisnici mogu pristupiti paleti tekstura u biblioteci gde mogu definisati svoje odgovarajuće obrasce, dimenzije, spojeve , tonove i boje, a slike pritom mogu jednostavno preuzeti u odgovarajućoj formi.

Tekstura u realnom vremenu

Osim što mogu da potpuno prilagode postojeću teksturu, korisnici mogu da kreiraju novu, koju takođe jednostavno oblikuju preko parametara na traci sa alatima koja je podeljena na tri dela: Texture, Bump i Hatch.

U delu Texture korisnik može podešavati i uglove linija šare kao i broj redova i kolona u teksturi, dok u delu Bump mogu da eksperimentišu sa materijalizacijom teksture koja se bira iz ogromne kolekcije kamena, cigle, drveta, betona i ostalih materijala. U ovom delu se može upravljati kontrastom, osvetljenošću i osenčenošću dok se u završnom sektoru Hatch određuje materijal koji će se koristiti na spojevima, kao i njegova veličina i boja.

Dodatna pogodnost platforme Architextures je što vam nije potreban nikakav dodatni program, kao i to što korisnici mogu videti kako se njihova tekstura kreira i menja u realnom vremenu, a ne da čekaju da vide završenu sliku na kraju procesa.

Isprobajte besplatno

Naravno kako se način na koje arhitekte i dizajneri menja, menjaće se i način funkcionisanja Architexturesa, a platforma istražuje i mogućnost saradnje sa proizvođačima raznovrsnih proizvoda i materijala, kako bi projektovanje bilo što efikasnije.

Platformu Architextures možete isprobati ovde.

Srodni link:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *