Beležnica po meri arhitekata
Arhitektura

Beležnice inspirisane najpoznatijim arhitektonskim citatima

Neko je rekao idealan poklon za arhitektu? U pravu je!

Dizajnerski studio GoArchitects pokrenuo je Kickstarter kampanju kako bi prikupili sredstva za realizaciju ideje stavljanja beležnica u masovnu proizvodnju. Beležnice imaju tvrdi povez i dizajnirane su s idejom da budu izdržljive, odgovarajućeg A5 formata i da podstaknu znatiželju i kreativnost. Ono što je specifično za ove beležnice jeste što su njihove korice ukrašene citatima slavnih arhitekata poput „manje je više“.

Svaka beležnica sadrži 200 numerisanih stranica belih papira s tačkastim šablonom, kao i stranicu sa pomoćnim metričkim dodacima. Predstavljena kolekcija sadrži šest različitih beležnica, čije korice krase citati i grafičke ilustracije nekih od najpoznatijih arhitekti poput Frenka Lojda Rajta, Van der Roa i Filipa Džonsona.

Tu si citati poput Less is More, Even a Brick Wants to be Thing, Architecture is Frozen Music ali i I’m a Whore od FIlipa Džonsona.

Kroz aktuelnu kampanju na Kickstarteru možete kupiti beležnicu po ceni od 30 dolara, dok za 75 dolara možete dobiti tri, a za 150 ceo set od šest komada. Nakon završene Kickstarter kampanje GoArchitects će nastaviti prodaju beležnica na svojoj zvaničnoj stranici, kao i preko Amazona.

Tako se na naslovnim stranama našao i jedan ovakav poznat citat…

Ovaj je malo umireniji:

Za minimaliste…

…ili za one razigranog kreativnog duga.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *