Novi stambenjak u Kolubarskoj ulici; Foto: AULA
Novi objekti

Na Dušanovcu u planu stambeno-poslovni objekat od 3.100 kvadrata

Privatni investitor iz Beograda planira izgradnju zgrade spratnosti -2Po + -1Po + P + 6 + Ps, sa 22 stana, dva poslovna prostora i 30 parking mesta. 

Objavljena je javna prezentacija Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na dve katastarske parcele u Kolubarskoj ulici na Dušanovcu.

Nosilac izrade projekta je beogradsko preduzeće „AULA” d.o.o., zahtev za potvrđivanje je u svoje ime podneo investitor Nenad Ilić, takođe iz Beograda, dok je posao odgovornog projektanta dodeljen Mileni Stevanović Šaljić, dipl.inž. arh. sa saradnikom Milošem Topalovićem, mast.inž.arh.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Prikaz bloka sa orijentacionim položajem građevinske parcele

Postojeći objekti planirani za uklanjanje

Novoformirana građevinska parcela, površine 648 m2, nalazi se u bloku između ulica Ustaničke, Vojislava Nanovića, Kolubarske i Krivolačke, orijentisane svojim pristupom ka Kolubarskoj ulici.

U okviru bloka zastupljeno je individualno stanovanje, uglavnom sa prizemnim objektima, partajama, uzidanim uz jednu od granica susednih parcela.

Na susednim katastarskim parcelama se nalaze uzidani prizemni objekti uz granice predmetne građevinske parcele koji su planirani za zamenu novim objektima.

Novoformirana parcela ima površinu od 648 kvadrata; Render: AULA

Ukupna bruto površina objekta iznosi 3.113 kvadratnih metara, od čega na nadzemni deo otpada 2.220, a na podzemni 893 m2.

Na predmetnoj građevinskoj parceli izgrađeni su u ranijem periodu stambeni objekti spratnosti P i P+1 koji su planirani za uklanjanje i zamenu novim objektom.

Idejnim rešenjem koje se nalazi na javnom uvidu planirana je izgradnja stambeno-poslovnog objekta spratnosti -2Po + -1Po + P + 6 + Ps.

Objekat je dvostrano uzidan poštujući zonu građenja i udaljenja od susednih katastarskih parcela, dok je kolski i pešački pristup objektu ostvaren iz ulice Kolubarske.

Ukupna bruto površina objekta iznosi 3.113 kvadratnih metara, od čega na nadzemni deo otpada 2.220 m2, a na podzemni 893 m2.

Prema idejnom rešenju kolski pristup podzemnoj garaži je planiran direktno iz ulice Kolubarske auto-liftom.

Iz Ulice Kolubarske direktno se pristupa u dva lokala; Render: AULA

30 parking mesta na dve etaže

Iz Ulice Kolubarske direktno se pristupa u dva lokala i u stepenišni prostor stambenog dela objekta, iz kog je obezbeđen i pristup unutrašnjem dvorištu.

Na etaži -2 nalazi se 20 parking mesta, dok je na -1 smešteno 10 parking mesta.

Na nivou prizemlja planirana su dva poslovna prostora ukupne površine 363 kvadrata, dok je na prvom spratu smešteno jedan dvosoban i jedan trosoban stan.

Od druge do pete etaže projektovana su po četiri stana – od jednosobnih do dvoiposobnih, dok su na šestom i povučenom spratu planirana po dva stana – dva dvosobna, jedan trosobni i jedan četvorosobni.

Sve ukupno je planirano 22 stambene jedinice i dva poslovna prostora. Ukupna neto korisna površina poslovanja iznosi 359 m2, a stambenih jedinica 1.352 m2.

Sve ukupno je planirano 22 stambene jedinice i dva poslovna prostora; Render: AULA

Na javnom uvidu do 5. oktobra

Zainteresovani mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda, najkasnije do 5. oktobra 2022. godine.

Grafički prilozi

Osnova podruma -1
Osnova podruma -1
Osnova 2. sprata
Osnova 2. sprata
Osnova prizemlja
Osnova prizemlja
Presek A-A
Presek A-A
Presek B-B
Presek B-B
Ulična fasada
Ulična fasada

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Darko

    Nenad Ilic vise od 3 ipo godine gradi zgradu u ulici Tome Vandjela na Vozdovcu i jos je nije zavrsiotako da operezno sa kupovinom.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *