Platformu podrazumeva i izradu veb portala i mobilne aplikacije
Aktuelno

Beograd pravi platformu za bolji uvid u planska dokumenta grada

Ključni strategijski i razvojni planovi biće integrisani u multimedijalnu platformu koja podrazumeva i izradu visokoposećenog veb portala i mobilne aplikacije.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je na Portalu javnih nabavki tender za izradu i promociju multimedijalne platforme za povećanje stepena participacije građana u pripremi i realizaciji razvojnih planskih dokumenata grada.

Kako je navedeno u tehničkoj specifikacije javne nabavke, digitalna komunikaciona platforma trebalo bi da omogući da se građanima predstave postojeći planovi razvoja i pospeši dvosmerna komunikacija u procesu kreiranja i usvajanja novih, a u skladu sa principom inkluzivnog planiranja i razvoja grada Beograda.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Platforma bi trebalo da omogući da se građanima Beograda predstave postojeći planovi razvoja grada; Foto: Pixabay

Veb portal i mobilna aplikacija

Predviđeno je da ključni strategijski i razvojni dokumenti budu integrisani u multimedijalnu platformu za komunikaciju sa građanima, koja podrazumeva izradu visokoposećenog veb portala i mobilne aplikacije, SEO optimizaciju i promociju putem elektronskih medija i društvenih mreža.

„Izrada i promocija multimedijalne platforme podrazumeva predstavljanje strateških pravaca i projekcija dugoročnih rezultata razvoja grada Beograda u oblasti ekonomije, socijalnog razvoja, ekologije i drugih oblasti od interesa za građane, privredu i investitore, kao i informisanje stručne i opšte javnosti o dugoročnim merama za razvoj Beograda i načinima za ostvarenje višeg stepena participacije svih zainteresovanih društvenih faktora u ovom postupku“ – navodi se u specifikaciji.

Platforma će sadržati periodične planove sa predloženim sadržajima koji će biti objavljivani putem društvenih mreža.

Kako se dodaje, na osnovu usvojenih ili pripremljenih planskih razvojnih dokumenata, koji objedinjuju razvojne mere u ključnim oblastima urbanog života, potrebno je izraditi sadržaj za potrebe multimedijalne platforme, a u skladu sa njenim funkcionalnostima i dizajnom i koristeći aplikacije sa mogućnošću izrade velikog broja automatizovanih dinamičkih sekcija i dodacima koji uključuju zaštitu platforme od narušavanja bezbednosti podataka korisnika.

Platforma će sadržati periodične planove sa predloženim sadržajima koji će biti objavljivani putem društvenih mreža kao što su Facebook, Instagram, Youtube i Linkedin, dok će se promocija sadržaja u okviru multimedijalne platforme obavljati i na TV stanicama sa nacionalnom frekvencijom, kao i na kablovskim televizijama.

Vrednost posla 18 miliona dinara

Rok za predaju kompletno izrađenog sadržaja i plana promocije iznosi najviše 180 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora, a početak objavljivanja, odnosno početak promocije izrađenog sadržaja najkasnije 5 radnih dana nakon dobijanja saglasnosti na predloženi materijal od strane naručioca posla.

Vrednost čitavog projekta procenjena je na 18 miliona dinara, a javna nabavka ističe 13. juna.

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *