Javni biobazen u Čazmi u Hrvatskoj; Foto: Lumaart weddings
Aktuelno

Zeleni turizam u komšiluku: Hrvatska dobila prvi javni biološki bazen

Biobazen koji se prostire na čak 1.500 kvadrata deo je velikog projekta kojim grad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji želi da se nametne kao turistički centar.

Čazma kraj Bjelovara prvi je grad u Hrvatskoj koji je napravio javni biološki bazen, a ovog utorka na njemu je otvorena premijerna kupališna sezona.

Biobazeni već su široko rasprostranjeni u mnogim zemljama sveta, jer se za njihovo čišćenje ne koriste hemikalije poput hlora, već se voda pročišćava uz pomoć biljaka i mikroorganizama na način prihvatljiv po okruženje.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Bazen se prostire na 1.500 kvadratnih metara; Foto: Lumaart Weddings

Najatraktivniji deo velikog projekta

Prvi javni biološki bazen u Hrvatskoj prostire se na čak 1.500 kvadratnih metara, a kraj njega je napravljeno i moderno dečje igralište na kojem će najmlađi moći da uživaju kad prestanu s kupanjem.

Bazen je inače izgrađen u sklopu projekta „Čazma Natura“ vrednog čak 26 miliona kuna (oko 3.450.00 evra),  koji bi Čazmu trebalo da pozicionira kao novo kontinentalno turističko središte i grad „zelenog“ turizma.

„Projekat ‘Čazma Natura’ šansa je za sve nas, za porodična poljoprivredna gazdinstva, zakupce i nas kao grad. Zagreb nam je blizu, to je veliko tržište i mislim da će s tog područja biti dosta posetilaca, a prvi biološki bazen u Hrvatskoj najatraktivniji je deo projekta“ – rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, a prenosi tportal.hr.

Čazma ovim projektom želi da se pozicionira kao grad „zelenog“ turizma; Foto: Lumaart weddings

Napravite plažu u sopstvenom dvorištu

Voleli biste da u dvorištu imate bazen koji najviše podseća na prirodnu vodenu površinu? Osim što je proces izgradnje značajno jednostavniji i brži, Biodesign bazeni su još po mnogo čemu inovativni u odnosu na klasične bazene.

Oni omogućavaju prirodan dizajn, različite nijanse peska i šljunka koji pružaju doživljaj privatne plaže pogodne za decu, dok regije za plivanje mogu zadovoljiti potrebe svih plivača. Moguće je čak napraviti mesta za podvodno sedenje i sunčanje.

Zahvaljujući lakoći kojom se mogu oblikovati i modelirati, projektuju se i grade prema individualnim potrebama korisnika i okruženja, uvećavajući tako njihovu funkcionalnost i iskorišćenost.

Biodesign bazen omogućava lak ulazak deci i kućnim ljubimcima

Biodesign bazene možete dizajnirati i uređivati kao i svako drugo okruženje u svom domu.

Osim oblika, korisnik bira izgled okolnih i podvodnih plaža, poziciju i površinu regija za plivanje, sedenje, ležanje, integraciju monolita, stepenica, obloga od prirodnog kamena različitih boja, i sve to bez značajne varijacije u ceni. Drugim rečima, Biodesign bazene možete dizajnirati i uređivati kao i svako drugo okruženje u svom domu.

Biodesign tehnologija se zasniva na značaju zaštite životne sredine i ovi bazeni su u svakom aspektu ekološki. Materijali su dizajnirani specifično za potrebe izgradnje Biodesign bazena, hemijski stabilni i sertifikovani zarad garancije kvaliteta, izdržljivosti i bezbednosti za korisnike.

Biodesign bazeni su samoodrživi i funkcionišu kao prava prirodna vodena oaza. Ne morate ih prazniti čak ni zimi, nije im potrebno pokrivanje radi zaštite, niti bilo kakvo dodatno hemijsko čišćenje. Prema tome, harmoničnost kojom se uklapaju u pejzaž nije ograničena samo na estetski aspekt.

Nije im potrebno pokrivanje radi zaštite, niti bilo kakvo dodatno hemijsko čišćenje

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Branislava

    Cena biobazena prava sitnica 5*10m =25.000Evra sa 30cm obale po obodu :/

Ostavite odgovor

Obavezna polja *