Vizuelizacija: Marriott
Regionalni projekti

Na jednom od najlepših jadranskih ostrva Marriott gradi hotel iz svoje Autograph kolekcije

Energetski efikasan dizajn, značajna upotreba kamena, drveta i drugih prirodnih materijala trebalo bi da stvore prirodan ambijent i umirujuću atmosferu.

Jedan od najpoznatijih hotelskih lanaca na svetu – Marriott International, objavio je u sredu da je potpisao ugovor s hrvatskom kompanijom Valdarke, koja na ostrvu Cresu investira u hotel koji će poslovati u sklopu brenda Autograph Collection by Marriott.

Time će naši zapadni susedi zvanično dobiti prvi hotel globalno poznatog brenda na nekom od jadranskih ostrva, pridružujući se tako portfoliju koji čini čak 280 hotela u 50 zemalja sveta, svi odreda na najatraktivnijim lokacijama.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Vizuelizacija budućeg Autograph Collection by Marriott hotela na Cresu; Vizuelizacija; Marriott

Negovanje individualnosti u svakom hotelu

Inače, brend Autograph Collection spada u takozvanu “premium distinctive” grupaciju Marriottovih hotela, što je po nivou luksuza negde u sredini (između luxury i select hotela).

Po ponuđenim sadržajima i stilu, radi se o jedinstvenim hotelima koji ističu lokalnu kulturu i priču. Specifičnost brenda Autograph Collection Hotels leži u tome što svaki hotel iz portfolija neguje individualnost.

Kako piše Novi list, hotel iz Autograph Collection lanca na ostrvu Cresu trebalo bi da otvori svoja vrata za prve goste već u drugom tromesečju 2024. godine.

Otvaranje hotela planirano je za drugo tromesečje 2024; Vizuelizacija: Marriott

Enterijer će biti inspirisan opuštenim ambijentom starih kamenih sela i šarenih kuća na creskoj rivi.

Ovo novo hotelsko odmaralište, smešteno na obali pitoresknog Cresa, imaće 49 soba, dva otvorena bazena, plažno područje s barom, gastro lokacije, kao i wellnes centar.

Hotel je u eksterijeru osmišljen kao spoj modernog i uzdržanog dizajna, dok će enterijer biti inspirisan opuštenim ambijentom starih kamenih sela i šarenih kuća na creskoj rivi, koje su kroz vekove zadržale uticaj venecijanske arhitekture.

„Energetski efikasan dizajn, značajna upotreba kamena, drveta i drugih prirodnih materijala u hotelu će stvoriti prirodan ambijent, umirujuću atmosferu, te autentičan šmek koji će prenositi lokalnu poruku Cresa, jednog od najlepših hrvatskih ostrva“ – rekli su predstavnici ulagača u novi tursitički projekat u komšiluku.

Detalj iz enterijera; Vizuelizacija: Marriott

Marriott uskoro i u Opatiji i na Visu

Portofolio Marriott Internationala u Hrvatskoj obuhvata pet objekata u ključnim turističkim i poslovnim odredištima – Sheraton Dubrovnik Riviera, Le Méridien Lav Split, AC Hotel by Marriott Split, Westin Hotel Zagreb, te Sheraton Hotel Zagreb.

Takođe, tokom 2025. godine očekuje se otvaranje Opatija Marriott Hotela, dok je za 2026. godinu planirano otvaranje još jednog hotela iz brenda Autograph Collection i to u Komiži, na ostrvu Visu.

Galerija vizuala

Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott
Vizuelizacija: Marriott

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *